BMW скоро ще произведе първото хибридно BMW Ms

BMW скоро ще произведе първото хибридно BMW Ms
BMW скоро ще произведе първото хибридно BMW Ms
Anonim
Образ

Вече не е тайна, че известнотоBMW M подразделение работи върху електрификациятаи дори акоBMW Mняма да произвежда тъй като скоро първото муелектрическо BMW M3, техниците в Гархинг експериментират с електрифициране на собствените си автомобили M под различни форми.

„Не можем да избегнем необходимостта да електрифицираме нашите автомобили и е вярно, че вече работим върху хибридна мощност в автомобилите“, каза вицепрезидентът на BMW M Дирк Хакер. „Засега всичко, което ще кажа е, че работим върху много точни технически решения, но все още няма окончателно решение как да представим концепция.“

Образ

Само идеята за такова нещо може да подразни много ентусиасти на BMW, тъй като добавянето на електрически двигател и батерии към автомобил от дивизия M може да изглежда почти като ерес, като се има предвид, че дълбоко в себе си дивизия M винаги е била загрижен за създаването на автомобили с максимално удоволствие от шофирането, независимо от ефективността или електричеството, нали?

Е, не точно.

Вярно е, чеBMW Mсе фокусира преди всичко върху представянето и емоциите, но това не означава, че най-новите и най-напреднали технологии не могат да бъдат използвани за постигане на тези цели. Спомняте ли си, когато BMW M монтира своя двигател с двойно турбо в серията 1 M? Всички се оплакваха от това, но сега сме свидетели на една от най-добрите "M" коли в съвременната история на марката, ако не и най-добрата.

Образ

Добавянето на електричество, ако е направено по обмислен начин, ще може да увеличи както производителността, така и емоциите при шофиране. В период, който сега принуждава двигателите да се свиват и да монтират все повече и повече турбодвигатели,BMW Mдвигателите са загубили част от своята тяга и бруталност при предоставяне на тяхната мощност. Във всеки случай, добавянето на електрически двигатели може да възстанови тази бруталност благодарение на въртящия момент, който вече се доставя при 0 об./мин.

ТествахмеBMW 330e i Performanceи макар и да не е перфектен, електрическият мотор и неговият незабавен въртящ момент позволяват на малкия четирицилиндров турбо двигател със 180 конски сили да работи като двигатели от по-висока категория.В спортен режим и при работещи два двигателя, реакцията на напрежението е незабавна и с много въртящ момент винаги е готов.

След като тази промяна стане реалност иBMW Mдобави батерии към някои от колите си, със сигурност ще има известен шок сред пуристите.Всичко това очевидно е оправдано, като се има предвид, че марката има дълга история на чисти и вълнуващи спортни автомобили. Но след като този шок изчезне, ще можем да продължим по-нататък и да оценим чудовищността на непосредствената двойка и подобрената производителност благодарение на използването на електрическа технология.

Популярна тема