BMW разкрива нова концепция за бъдещето на транспорта, Vision E³ Way

BMW разкрива нова концепция за бъдещето на транспорта, Vision E³ Way
BMW разкрива нова концепция за бъдещето на транспорта, Vision E³ Way
Anonim
Образ

От ден на ден става все по-ясно, че градските центрове стават все по-големи и по-пренаселени; решения вече са приложени по целия свят, за да се предвиди това, но въпреки това градските центрове стават все по-натоварени. Като се има предвид, че все по-голям брой хора се местят в най-важните градове, има нужда да се намери решение, което да позволи на жителите на тези метрополиси да дишат малко кислород; и точно тукконцепцията Vision E³ Wayвлиза в игра.

Образ

BMW Vision E³ Way е проект, показващ визионерска концепция за мобилност,предназначена не само да се използва в определени контексти в рамките на мегаградовете - като задръстване и замърсяване - но и предоставят решение, което е просто и ефективно.Тозисе състои от повдигнат път за движение на двуколесни електрически превозни средства, който се свързва с класическата градска линия в определени точки.

Трите "E" означават "висок", "електрически", "ефективен",основните свойства на тази концепция.

Образ

Използването на повдигнати пътища в сравнение с традиционните пътища показва, че проектът е в състояние да генерира повече трафик капацитет; тези пътища са прости и с модулен дизайн, което води до евтини и директно свързани с критичните точки на града, което ги прави идеални за пътници, които трябва да изминат разстояния до 15 км (10 средно). Всичко това прави използването на повдигнати пътища много ефективно не само по отношение на разходите, но и по отношение на времето за пътуване, според BMW.

„BMW Vision E³ Way отваря ново измерение за мобилността на пренаселените градове – ефективно, удобно и безопасно измерение. „Той работи като просто създава ново пространство за двуколесни, напълно електрически превозни средства с нулеви емисии“

обясни директорът на китайския технологичен офис на групата BMW Маркус Зайдел.

Образ

„В Китай повече от един милиард души ще живеят в градовете до 2050 г. Страната ще се превърне в истинско гнездо за многобройни иновации в областта на мобилността като BMW Vision E³ Way“, добави Зайдел, „в края на краищата никъде иначе има ли такава пренаселеност като тук в Китай."

Deiсистеми за рампи и мостовесе използва за свързванеBMW Vision E³ Wayс нормалния път, през метростанции, някои кръстовища и също и търговски центрове. Благодарение на тази настройка със собствено пространство, BMW Vision E³ Way прави ежедневните задачи не само по-бързи, но и по-безопасни. Фактът, че се използват само електричество и двуколесни превозни средства, означава, че никога няма да има сблъсъци с други автомобили, както и намаляване на риска от инциденти предвид максималната скорост от 25 км / ч.

Тази концепция е създадена да се използва от всички,така че за тези, които не притежават електрическо двуколесно превозно средство, ще бъде налична услуга за споделяне. В допълнение, окачените пътища могат да бъдат покрити, за да предпазят пътниците от дъжд и лошо време. Според BMW може да се използва и охладителна система, захранвана от пречистена дъждовна вода, която също ще може да почиства асфалтовата повърхност през нощта.

Образ

Ранните проучвания за осъществимост показват, чеконцепция като тази може значително да намали задръстванията, емисиите, времето за пътуване и риска от инциденти.Трафикът ще бъде постоянно оптимизиран чрез видеонаблюдение и изкуствен интелект системи, които ще доведат до интегриране на интелигентни градове. Най-хубавото от всичко е, че модулният дизайн и мащабируемостта правят тази концепция по същество използваема за всеки тип метрополия.

КонцепциятаBMW Vision E³ Wayе неразделна част от стратегията на групатаBMW НОМЕР ЕДНО > СЛЕДВАЩРазработено е от отдела на "изследвания, нови технологии и иновации" на групата BMW, която има офиси в Маунтин Вю, Шанхай, Токио и Сеул.

Популярна тема