По-добре BMW M3 или M4 с автоматична или ръчна скоростна кутия?

По-добре BMW M3 или M4 с автоматична или ръчна скоростна кутия?
По-добре BMW M3 или M4 с автоматична или ръчна скоростна кутия?
Anonim
Образ

Признанието на BMW, черъчната скоростна кутия умираразочарова много ентусиасти на BMW. Баварците не могат да оправдаят продажбата на модели с ръчна скоростна кутия в своята М-линия, тъй като търсенето на такава трансмисия е наистина ниско, за да може да се печели от нея. Във всеки случай това не е непременно лошо, тъй катоBMW M3 и M4 вече са по-бързи с използването на автоматична трансмисия с двоен съединител.

Мнението, че скоростната кутия с двоен съединител може да бъде по-бърза от ръчната скоростна кутия, не е много разпространено, но въпреки това често е така. Според Road & Trackима най-малко единадесет спортни автомобила на пазара, които са по-добри във версии с два педала спрямо три педала, а BMW M3 и M4 са в списъка.

Трябва да се каже обаче, че шофирането наBMW M3 с ръчна скоростна кутия е по-забавноотколкото да оставиш автоматичната скоростна кутия да прави всичко, но разликата в забавлението не е толкова много в сравнение с това, което феновете биха искали да намекнат. Редовият 6-цилиндров битурбо двигател3000cc в M3има голям въртящ момент в сравнение с по-старите двигатели M3 от миналото, поради което DCT скоростната кутия с бързо превключване съответства на сегашния двигател М3 по-добре. Вместо да кара двигателя да крещи, като внимава да превключва ръчно, когато настъпи червената линия, автоматичната скоростна кутия ви позволява да бъдете по-внимателни към шофирането и да извлечете максимума от автомобила.

Образ

Всичко това според много автомобилни фенове е богохулство, тъй като трите педала винаги са били институция за автомобили с "истински шофьор", плюс факта, че да управляваш сам предавките винаги е било забавно в сравнение с това да оставиш колата да прави всичко; това забавление обаче често е много подобно на това, което чувствате, когато сменяте предавките с помощта на лостчетата на волана, така че честно казано може да се окаже, че добрата стара ръчна скоростна кутия няма да съжалява толкова след време.

Популярна тема