BMW X3 G01 2018 е най-добрият компактен SUV? Нашите впечатления

Съдържание:

BMW X3 G01 2018 е най-добрият компактен SUV? Нашите впечатления
BMW X3 G01 2018 е най-добрият компактен SUV? Нашите впечатления
Anonim
Образ

Красиво покритие, комфорт и управляемост

Новото BMW X3 е един от най-добрите компактни SUV автомобили на пазараТози наскоро преработен SUV е наистина забележителен по отношение на удоволствие от шофирането, комфорт и полезност.Audi, Lexus, Mercedes-Benz и Volvoсъс сигурност ще трябва да се справят със силен съперник.

ТествахмеX3 xDrive30iи високопроизводителноBMW M40i, с неговия двигател от 360 конски сили и шест цилиндъра на двигателя, за да тестваме двете коли една до друга.

BMW X3 xDrive30i

Захранване: 2000cc, 250 конски сили четирицилиндров турбо

Допълнителни екстри:кожени седалки; Комфортен пакет с панорамен покрив, безключов достъп, сателитно радио, регулируема лумбална опора; пакет за подпомагане на шофирането, с активен сензор за мъртва зона и асистент за лентата; премиум пакет, с отопляеми седалки, отопляем волан, навигация, head up дисплей, дистанционна помощ; дистанционно управление на паркирането; Apple CarPlay; безжично зареждане.

Едно от първите неща, които ще забележите в това X3, е колко тих е интериорът. Пътят, вятърът, гумите и двигателят не се чуват, въпреки че последният е същият прословут и шумен двигател, монтиран наBMW 330i.

Образ

Подаването на мощността е плавно и практически незабавно, само с малко забавяне в компресора на турбото, но плавността и мощността са почти равни с тези на шестцилиндров двигател.Мощността е добра дори когато предавката е вече включена, което ви позволява да изпреварвате, без да се налага да потъвате крака си върху педала. Въпреки това, когато имате нужда от повече мощност,8-степенната автоматична скоростна кутия също е способна на единична или двойна понижаваща предавка без загуба на плавност. не е толкова интуитивен за използване и ще трябва да свикнете с него.

Стартирайте двигателя и изпробвайте този SUV, скоро ще забележите, чеуправлението е директно и забавно, с правилното тегло, което все още позволява лесно паркиране, но също така правилната безопасност при високи скорости. Това помага да се направи колата пъргава и спортна, давайки на водача страхотно усещане за контрол и прецизност, както и желанието да хвърли колата в най-тесните завои.

Въпреки товаокачването все още е удобно, абсорбира добре неравности, дупки и други несъвършенства. Правилният компромис между чувствителност и комфорт, въпреки мощните 19'' джанти и спуснати гуми.

Версията BMW X3 M40i подчертава още повече тези качества, добавяйки специална нотка със синята M боя. Очевидно3000cc шестцилиндров двигател с 360 конски сили е на напълно различно нивоот предишния четирицилиндров, с мощност, която се доставя бързо, но без прекалено много трептения и с приятен баритон звук, който прави този двигател да изглежда подобен на този на предварително подготвен автомобил. Ако 30i е пъргав, този M40i е наистина бърз!

В тозиM40i управлението е по-добро, докато амортисьорите са по-малко удобни поради по-твърдото окачване. Въпреки че този M40i не е сравним с по-старите М автомобили катоBMW M3иBMW M5, задвижването и ревът на двигателя и изгорелите газове прави това превозно средство е идеално за всички любители на автомобили.

BMW беше зает с този рестайлинг, създавайкинаистина привлекателен интериор за всеки, който ще трябва да отдели време за него, карайки ви да забравите студените и строги дизайни на предишните версии. Основата 30i е направена от фини материали, сглобени почти безупречноШевовете по кожата са равни и добре направени, докато всички пластмасови повърхности са с отлично качество. Само един недостатък присъства и на двата X3, а именно фактът, че дръжката на вратата страда от лошо отлепване от пластмасата към кожата, но наистина говорим за дреболии.

Образ

IРегулируеми в 10 посоки седалки на стандартния X3поддържат гърба добре и са удобни. И двете предни седалки разполагат с регулируеми странични опори (част от пакета за удобство), които осигуряват допълнителна опора при по-бързо завиване. M40i има регулируеми в 14 посоки спортни седалки, които имат още по-изразени странични опори.

Пилотът има добра видимост от своята просторна позиция, особено отстрани и отзад.Разбирането къде свършва носът на този X3 е предизвикателство, ако сте близо до стени или превозни средства, но за щастиеопционалният пакет Park Distanceидва на помощ, като докладва всички препятствия.

Контролите, включителноiDrive инфоразвлекателната системас неговия 10,2-инчов сензорен екран, работят много добре. И двата X3 разполагат с превъзходнияхед-ъп дисплей на BMW, който не само проектира текущата скорост в долната част на предното стъкло, но и аудио и телефонна информация при използване на контролите на волана. Добавихме допълнителна поддръжка на Apple CarPlay на X3, което ви помага да взаимодействате по-малко с телефона си, докато шофирате.

Задните седалки са просторни за двама възрастни и като се притиснат малко дори трима няма да са много неудобни. Децата няма да имат проблем с придвижването и леснодостъпните предпазни колани.

Подобно на повечето компактни SUV, добре завършеният багажник е достатъчно просторен за четиричленно семейство с техния багаж за бягство през уикенда.Спускането на задните седалки ще освободи абсолютно достатъчно място за зареждане на всякакъв вид кашони.

Като цяло, този X3 е забележителна кола, но не и перфектна. BMW затруднява намирането на X3, оборудван с усъвършенствани системи за безопасност, катоавтоматично аварийно спиране, което е част от опционален пакетЗа да го получите, ще трябва да платите за други опционални пакети, включително катопакета за помощ на водачаa, който включвапредупреждение за челен сблъсък, автоматично аварийно спиране при ниски скорости, асистент за лентата, асистент за сблъсък отзад и други функции със съмнителна стойност.

Можете да видите пълния списък с опции за BMW X3 G01 тук

И двете версии на X3 са много задоволителни луксозни компактни SUV, наравно с Audi Q5 и Mercedes-Benz GLC и много по-забавни и по-съществени от Acura RDX и Lexus NX.Вижте и ме последвайте, докато измиваме мили за нашата тестова програма на този X3 xDrive30i.

Популярна тема