Видео: BMW M4 срещу Mercedes SL63 AMG: предизвикателство със 750 конски сили

Видео: BMW M4 срещу Mercedes SL63 AMG: предизвикателство със 750 конски сили
Видео: BMW M4 срещу Mercedes SL63 AMG: предизвикателство със 750 конски сили
Anonim
Образ

Съвпадение на ниво

Удивително е какво могат да получат някои тунери от3000cc редови 6-цилиндров двигател, монтиран под предния капак на BMW M4Въпреки чедвигателят S55не беше топло приет при стартирането си, но продължава да се представя добре и до днес. Фактът, че можетеда получите 750 конски силиот такъв двигател, без да говорим за състезателни коли, е невероятен. Въпреки това във видеото по-долу можем да видим какBMW M4с този двигател можеда разкъса Mercedes-Benz SL63 AMG.

Въпреки че първоначално може да се изкушите да не се съгласите, имайки предвид направените модификации на двигателя на този M4, трябва да имате предвид, че двигателят на SL63 също е настроен за случая.Двигателят5500cc V8 под капака му е усилен и изведен далеч над първоначалната си производителност,тъй като началната база беше 585 конски сили, доведени до около 750- точно като BMW M4, с което тя се състезаваше.

Образ

Докато ако Mercedes беше оборудван с 5500cc двигател, BMW постави такъв, който беше почти наполовина по-малък. Въпреки това, със съотношение конски сили/литър от 250, купето се оказа истинска ракета, както лесно може да се види във видеото по-долу. Друг ключов фактор обаче беше теглото.

Въпреки чеBMW M4със сигурност е по-практичен автомобил благодарение на своите четири седалки, прибиращият се покрив на Mercedes добавя към и без това щедрото тегло на автомобила. Разликата между двете коли е 200 килограма и това със сигурност работи в полза на М4, както и уменията на двамата пилоти, като се има предвид, че пилотът на Мерцедес направи пълна грешка при поне една смяна на предавките и така в крайна сметка загуби сравнението.

Популярна тема