Видео: как да използвате контрола за стартиране на BMW M

Видео: как да използвате контрола за стартиране на BMW M
Видео: как да използвате контрола за стартиране на BMW M
Anonim
Образ

Последователността “Launch Control” на автомобилите BMW е известна със своите главоболия, които причинява на някои потребители. ПриBMW Mавтомобили е още по-сложно, отколкото при стандартните автомобили, въпреки че всъщност не е толкова невъзможно да го използваме, тъй като стъпките са практически същите, с изключение на някои малки, интересни различия. Предвид ситуацията,BMW Motorsportрешиха да редактират кратко видео, за да покажат на публиката как точно да получат перфектен старт.

Образ

Първото нещо, което трябва да направите и никога няма да се уморя да го казвам, е да загреете двигателя.Ако все още сте каралиBMW M, вероятно сте забелязали, че когато колата е запалена, има жълти индикатори точно преди червената линия на оборотомера. Тези индикатори се използват, за да ви уведомят, че колата все още не е достигнала оптимална работна температура и затова трябва да я вземете на по-комфортно място за няколко километра, за да я загреете.

Системата съществува от известно време, така че тук няма нищо ново.

След като жълтите светлини изчезнат, двигателят е достатъчно загрят и можете да започнете последователността на стартиране. За да направите това, спрете напълно колата, деактивирайте DSC, поставете колата в ръчен / спортен режим (чрез натискане на лоста надясно) и настройте скоростната кутия, за да направите промените възможно най-бързо. След като тези операции са извършени, натиснете докрай спирачката и газта едновременно. Ще видите малък флаг на арматурното табло и ще забележите, че колата ще набере обороти, но без да достига червената линия.

Точно в този момент ще трябва да изберете идеалния брой обиколки за старт. Според инструктора на BMW Щефан Ландман перфектният избор е между 3000 и 3500 об/мин, които могат да бъдат зададени с помощта на бутоните за круиз контрол отляво на волана. След като сте готови, махнете крака си от спирачката и ще получите изгарящо ускорение.

Популярна тема