BMW ще въведе изкуствени шумове за своите електрически превозни средства

Съдържание:

BMW ще въведе изкуствени шумове за своите електрически превозни средства
BMW ще въведе изкуствени шумове за своите електрически превозни средства
Anonim
Образ

Правилно ли е да се пресъздава фалшив звук?

Много хора, които карат електрическа кола за първи път, намират липсата на звук на двигателя за грозна. Вярно е, че пътуването на борда на електрическо превозно средство е интересно „слухово“изживяване. Освен товатези коли са толкова тихи, че производителите понякога трябваше да вмъкват звукови сигнали, за да позволят на пешеходците да предупреждават закола, идваща зад тях. Но когато става дума за марка, известна с емоциите си при шофиране, какво трябва да се направи?

Трябва ли BMWда се опита да симулира звука на конвенционална кола в електрическо превозно средство или да остави пътниците просто да чуят съскане? Е, въпреки чеBMW i3е градска кола, която очарова онези, които искат първокласна електрическа кола, която да карат наоколо, без да обръщат твърде много внимание на спорта, моделите в бъдещето може да са вместо това.Вече разбрахме, чеBMW ще пусне 12 изцяло електрически превозни средства до 2025 г.и някои от тях ще бъдат бързи, спортни и, надяваме се, забавни за шофиране. За тези автомобили малко старомоден шум ще е добре дошъл.

Образ

Андрес Уайлд – създател на концепциите за различните емисии – каза, че компанията в момента работи върху това: „Работихме върху това само миналата седмица в лабораторията. Трудно е да се опише, не мога да ви го разкрия. Не е толкова лесно да се имитира шумът на 6-8 цилиндров двигател. Дали това означава, че клиентите ще могат да избират предпочитания от тях шум или шумът ще бъде предварително настроен, за да имитира най-добре конкретен двигател, остава да се установи.

„Добре е за електрически коли, защото те нямат никакъв звук, освен просто съскане или шумолене на въздух. Имаме още много работа, за да открием какви са точните характеристики и емоционални преживявания, които трябва да притежава една електрическа кола, въпреки факта, че в момента се провеждат няколко проучвания. В близко бъдеще ще можем да ви покажем някои експерименти и някои вълнуващи нови електрически изживявания при шофиране.” - добави Уайлд. Интересна перспектива и ние сме сигурни, че BMW ще попита своите клиенти за тяхното мнение, за да задълбочи проучването преди пускането на подобна система.

Популярна тема