Впечатления от шофиране BMW i3S - как се кара?

Съдържание:

Впечатления от шофиране BMW i3S - как се кара?
Впечатления от шофиране BMW i3S - как се кара?
Anonim
Образ

Ускорението е неговата сила

От дебюта си,BMW i3винаги е бил електрически хечбекзабавление за шофиране из градаВсъщност колата може да се управлява толкова добре, че някои казват, че ако i3 беше оборудван с малко повече спортни качества, това електрическо BMW би било много добър спортен хечбек; това е точно това, което BMW направи, или почти. НовотоBMW i3Sе опитът на марката да направи i3 още по-завладяващ, но дали ще бъде истински спортен хечбек? Carfection разкри.

В последното си видео Хенри Кечпоул заявява и обяснява защо според него товаBMW i3Sне е истински спортен хечбек, но все пак е превозно средство, което има смисъл да съществува.Накратко, това обяснява как ентусиазмът, който изпитвате в електрическа кола, е целият в първите секунди от натискането на педала на газта, тоест когато моменталният въртящ момент влезе в действие и ускорението се възприема от водача. Веднъж задвижена обаче, магията изчезва доста бързо.

В истински спортен хечбек - катоBMW M140i, Volkswagen GTI или Renault Megane RS- има динамичен двигател, който прави увеличаването на оборотите на скоростомера вълнуващо, повтаряща се емоция веднага щом смените предавката. При електрическите автомобили няма предавки, както няма обороти на двигателя в минута; всичко е ограничено до моментална двойка, преминаваща от ВКЛЮЧЕНО в ИЗКЛЮЧЕНО състояние, което е забавно, но само за няколко секунди.

Въпреки това,BMW i3S все още е забавна кола за шофиране, особено в трафика, благодарение на компактния си размер, изненадващо сцепление и добре балансирано задвижване на задните колела.Разбира се, това не е най-яркият хечбек в света, но все пак може да се конкурира с автомобили катоFord Fiesta STв тесни завои. Въпреки това, нивото на вълнение, което може да се постигне при шофиране на Fiesta ST, не е постижимо от това BMW i3S, въпреки че последното все още е забавно на къси градски преки. Както заявява Catchpole, купете си BMW M5, за да си палите гумите, но дръжте i3S в гаража, когато трябва да отидете до някой местен магазин.

Образ

Това BMW i3S върши добре работата си, но всъщност не е спортен хечбек. Последните са създадени да забавляват винаги и във всеки случай, което не вярваме, че е възможно за електрическа кола.

Популярна тема