Audi мисли за съперник на BMW Серия 8

Audi мисли за съперник на BMW Серия 8
Audi мисли за съперник на BMW Серия 8
Anonim
Образ

В моментаBMWе почти готово да пусне новото второ поколение на8 Series Coupè, зашеметяващ двуврат турър със спортен характер, който със сигурност ще бъде изключително престижен и ще бъде флагманът на компанията.BMWразработва тазинова серия 8, за да се противопостави на успеха на зашеметяващияMercedes-Benz S-Class Coupe. Сега Audi също иска да влезе в битката, като разработи своята GT кола с две врати, за да се противопостави на германските съперници.

Според главния дизайнер на Audi Марк Лихте няколко идеи за тази кола циркулират в Инголщадт. „Обичам формата на купетата с две врати, но също така е вярно, че продажбите на този тип автомобили са по-ниски от тези с четири врати.Имаме няколко идеи в ума си в тази посока", каза Лихте пред Autocar.

Интересното е, че Лихте вече е проектирал такъв автомобил. КонцепциятаAudi Prologueвключваше зашеметяващо Audi купе със стила, лукса и технологията на Audi A8, но с каросерия с две врати. Тази хипотетична кола ще бъде флагманът на Audi, както трябва да бъде Серия 8 за BMW.

Хипотетичен GT с две врати може да се наречеAudi A8 Coupe или може би Audi A9, въпреки че всъщност това няма значение, тъй като тази кола не е приоритет в момент за Audi. Въпреки че Лихте е проявил интерес към проектирането на GT с две врати, той признава, че приоритетът засега се фокусира върху следващото поколение Audi A6и Q8"на първо място трябва да стартираме следващия A6 и след това през следващата година ще се фокусираме върху Q8, A1 и Q3. "

Образ

Накратко, не очаквайте скоро да видите хипотетично Audi A9, тъй като преди всичко трябва да помислите за обема на продажбите. „Няма да правим нищо друго, преди да изпълним тези задачи, ще напредваме стъпка по стъпка.“

Популярна тема