Видео предизвикателство: Audi RS3 седан срещу BMW M2

Видео предизвикателство: Audi RS3 седан срещу BMW M2
Видео предизвикателство: Audi RS3 седан срещу BMW M2
Anonim
Образ
Образ

Въпреки че са много различни на хартия, BMW M2 и Audi RS3 и двете са по-евтини коли в съответните си спортни подразделения, BMW M и Audi Sport Това не означава, че са по-малко забавни от по-скъпите и по-„премиум“сестри, а по-скоро са повече от достатъчни за огромното мнозинство клиенти. В този последен видеоклип Carfection ни показва кой от двата е най-добрият .

Преди да започнем, нека да разгледаме и двете коли. Audi RS3 е седан с четири врати с Quattro задвижване на всички колела , докато BMW M2 е с две врати купе задвижване на задните колела Audi RS3 е оборудвано с турбо редови петцилиндров двигател с 400 конски сили и 480 Nm въртящ момент ,докато BMW M2 притежава турбокомпресор 3000cc редови шестцилиндров двигател с 365 конски сили и 500 Nm въртящ момент; накратко, Audi има повече конски сили, докато BMW има малко повече въртящ момент. Audi предлага само седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, докато BMW предлага както седемстепенна DCT трансмисия, така и шестстепенна механична скоростна кутия. В този тест BMW е оборудвано с ръчна скоростна кутия .

Коя кола е по-бърза? Audi RS3Ускорява от 0 до 100 за около 3,7 секунди, докато BMW M2 отнема 4,2 секунди. Този тест обаче не е само за скоростта, а се фокусира върху това коя кола е по-забавна за шофиране и коя се представя най-добре криволичещи пътища, така че кой е победителят?

Е, двете коли са наистина различни една от друга. BMW M2 е определението за спортен автомобил с чисто задно задвижване, особено благодарение на ръчната скоростна кутия. Кормилното управление е отзивчиво, предната част е агресивна, а задните колела се плъзгат често и охотно по време на най-тесните завои, правейки шофирането гладко и забавно. Ако искате да усетите повече от тръпката на спортното шофиране, BMW M2 е най-добрият автомобил. От друга страна, Audi RS3 е по-вълнуващо благодарение на ревящия си двигател и по-високата си скорост. Освен това е изненадващо бърз в завой, благодарение на по-добре настроеното окачване от BMW и накрая управлението е малко по-естествено и по-малко директно .

Образ
Образ

Във всеки случай Carfection избра BMW M2 за победител в теста, но ако искате по-практичен и по-бърз автомобил, Audi RS3 е отлична алтернатива.

Препоръчано: