Разлики между BMW Z4 и Toyota Supra. Кое да избера?

Разлики между BMW Z4 и Toyota Supra. Кое да избера?
Разлики между BMW Z4 и Toyota Supra. Кое да избера?
Anonim
Образ
Образ

Ако следите сайта от една година, ще знаете, че следващото BMW Z4 ще бъде изградено върху съвместно разработено шаси със задно задвижване заедно.на Toyota , по простата причина, че Toyota Supra и BMW Z4 ще споделят една и съща платформа ; освен това, от известно време знаем също, че следващата Toyota Supra и BMW Z4 ще споделят същия BMW двигател , или B58 3000cc турбо шест редови цилиндри. Допълнителни новини от Bimmerpost също твърдят, че тези BMW Z4 и Toyota Supra ще бъдат идентичнии в останалото, с изключение на името .

Bimmerpost винаги ни е разбирал правилно по тази тема и в този случай твърди, че единственият "Toyota" елемент на тази Supra ще бъде само името. Трябва да има налични три двигателя , всички BMW. В Европа базовият модел ще включва 2000cc турбо двигател с 195 конски сили четирицилиндров , докато другите двигатели ще бъдат 2000cc 255 конски сили четирицилиндров двигател и накрая цитираният по-рано шестцилиндров двигател с 335 конски сили Вероятно Z4 ще получи и версия M40i с ретуширан двигател B58 за постигане на мощност от 380 конски сили, но почти сигурно ще бъде ексклузивно за Северна Америка или за няколко неевропейски страни) .

В комбинация с тези двигатели ще се предлага само осемстепенна автоматична трансмисия , същата като в най-новите BMW със задно задвижване. За съжаление дори Toyota няма да предложи ръчна скоростна кутия, докато последната ще предложи по-евтини опции като платнени седалки и по-малки колела - 17 - за намаляване на паричните разходи. което повдига нов въпрос - Ще бъде ли Toyota Supra по-евтина от BMW Z4?

Образ
Образ

Почти изглежда, че пазарният дял на Toyota ще бъде малко по-евтин от баварския, което почти сигурно ще направи Supra по-евтина от Z4 , особено за основните модели. Ако това беше вярно - като се има предвид, че автомобилите ще бъдат идентични по външен вид и съдържание, интериор, технология и дори двигатели - със сигурност Supra щеше да бъде по-добър избор за тези, които искат купе с традиционен покрив. а не в платно .

Наистина очакваме с нетърпение да видим това BMW Z4 , тъй като се поддава да бъде един от най-красивите спортни и управляеми BMW от дълго време. Също така ще бъде BMW по-различно по отношение на дизайна от семейното усещане, с което сме свикнали от години. Не казваме, че Toyota Supra ще бъде 100% по-добра от BMW Z4, но ако искате същата динамика на шофиране като Z4 , като същевременно спестите няколко долара и се откажете от кабриолета естеството на BMW, тогава Supra ще бъде предпочитаният избор. И не се притеснявайте за значката на предния капак, тъй като ще бъде Toyota само в името

Препоръчано: