Впечатления от шофиране: Tesla Model 3

Съдържание:

Впечатления от шофиране: Tesla Model 3
Впечатления от шофиране: Tesla Model 3
Anonim
Образ
Образ

Tesla Model 3 Вероятно най-очакваната кола в историята, с близо половин милион души, готови да платят предварително $ 1000 години преди това пускане, без да можете да видите каквато и да е производствена версия, без тест драйв и дори без да знаете крайната цена на колатаЧиста лудост.

В рамките на тази лудост, признаваме го, нашият портфейл също падна, тъй като на 31 март 2016 г. трябваше да се наредиш на опашка, за да влезеш в дилър на Tesla и да платиш около € 800 без да знаеш какво получаваш в, почти сякаш вместо да си купим кола, се присъединихме към частен клуб.

Две години по-късно много клиенти, които са платили първоначалната вноска, все още нямат своя Tesla Model 3, тъй като Tesla отложи датата на доставка на автомобила. два пъти, което прави изтича през април - юни 2018 г.

Образ
Образ

Накратко, можем да кажем, че сме луди по електрическите автомобили и от няколко години пишем за това как електрическите коли един ден ще заменят колите с топлинни двигатели, но никога като днес.убедени сме. Честно казано, голяма част от заслугите принадлежи на Tesla, която с търсенето си на перфектното електрическо превозно средство както в лукс, така и в производителност - което по-късно се материализира в Tesla Model S - надмина за продажби BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Lexus, Jaguar и всяка друга престижна марка.

Ще успее ли Tesla, благодарение на този Tesla Model 3, който предизвиква BMW i3, да завладее и сектора на първокласните компактни седани? Съдейки по първите прегледи, може да го направи. Успяхме чрез някои връзки да изпробваме този Tesla Model 3и следователно сме готови да изразим нашите мнения.

Образ
Образ

I pro

Естетика: Външният стил е за нас превъзходен; очевидно стилът е силно субективен, но ние наистина харесваме тази кола, тъй като успява да съчетае голяма спортна агресия с по-традиционни характеристики.

Образ
Образ

Интериор: Минималистичните интериори ще попаднат и в категориите за плюсове и минуси. Всичко се управлява от огромен централен сензорен екран, който прави всичко интуитивно от самото начало, дори и да е малко странно за тези, които са свикнали с малко по-традиционни автомобили, тъй като отсъствието на бутони и лостове при първия подход може да бъде „неестествено“. Седалките са много удобни и поддържат добре пътниците ; със сигурност имаше голяма крачка напред в сравнение с първите седалки, монтирани наTesla Model S Задните седалки също са удобни и има много място за главата и краката за по-голямата част от възрастните пътници; в допълнение, задните седалки също са напълно сгъваеми, за да увеличат допълнително товарния капацитет.

Производителност: мигновеният, съкрушителен чифт, който направи Tesla известна, също е включен в този Tesla Model 3 Разбира се, не е толкова доминиращ, колкото при Model S P100D, но този нов Model 3 все още има 271 конски сили и 416 Nm въртящ момент, както и тегло от 1800 кг. Тази мощност е достатъчна, за да тази кола да ускори 0-100 за 4,8 секунди и да измине четвърт миля за 13,4 секунди според Motor Trend; този Tesla Model 3следователно би изглеждал по-бърз от BMW 330i и смятаме, че това не е съвпадение, тъй като Tesla произведе този Model 3 точно за да се конкурира със серия 3.

Управление и управляемост: Едно от първите неща, които забелязахме веднъж зад волана, е колко солидна и стабилна е колатаВоланът е директен и тежи точното количество; накратко, Tesla попадна в целта според нас. Не тествахме колата на пистата, но я хвърлихме в няколко завоя и усещането беше като истински спортен седан

Образ
Образ

Колони за зареждане: когато става въпрос за електрически превозни средства, ключов момент се покрива от необходимостта от налични точки за зареждане бързо публикуване, за да позволи пътуването на дълги разстояния. Разбира се, има и други проблеми, като цената на батериите и енергийната плътност, но тези проблеми изчезват с времето. За разлика от това, високоскоростното зареждане на обществените бензиностанции все още е проблем, който компаниите се опитват да разрешат … освен Tesla. Мрежата на Tesla от колони за „суперзаряд“се разширява със скорост от близо дванадесет станции на ден, с текущи общо от около 10.000 колони за зареждане, разпръснати на 1000 места по целия свят Ако можете да се възползвате от тази мрежа от "суперзарядни устройства", вие със сигурност можете да изминете всякакъв вид пътуване без твърде много проблеми, причинени от времето за зареждане, но истинският проблем е, че по-голямата част от колоните за зареждане по света дори не достигат скоростите, гарантираниот Combo стандартите или протокола CHAdeMO. За да влоши ситуацията, е фактът, че много места имат една зарядна станция и в случаи като тези всяка повреда е достатъчна, за да провали вашите планове и маршрути. Местата, избрани от Tesla за своите колони, са средно от шест до дванадесет и като се има предвид, че самата Tesla притежава тези станции, работата им е почти гарантирана.

OTA софтуерна актуализация: това е нещо, което собствениците на Tesla обичат. Събуждаме се сутрин със съобщение, че актуализация е решила проблем или е добавила нова функция, която не е била налична преди. Собствениците на Tesla Model 3 вече са получили няколко актуализации, така че това не е необичайно; освен това, противно на това, което се случва с други производители, няма нужда да носите колата си до представителството(както се случи с нашия i3).

Образ
Образ

I срещу

Чакането: благодарение на все по-прецизните производствени процеси вече е възможно да получите почти всеки автомобил в рамките на няколко месеца от поръчката, но това не е вярно за този ' кола, която все още ни кара да чакаме 23 месеца след от първоначалната предварителна поръчка. Разбира се, Tesla очаква да достави колата в рамките на няколко месеца, но този краен срок вече беше отложен два пъти, така че няма гаранция, че това няма да се случи отново. И трите модела на Tesla имаха проблеми при пускането на пазара. Рано или късно Tesla ще трябва да расте и да се държи като истински автомобилен производител, когато става въпрос за пускане на нов автомобил.

Ограничен изглед отзад: Задното стъкло е наистина стегнато поради много рязко извития покрив. Проблемът се решава просто чрез включване камерата за задно виждане, достъпна по всяко време за разлика от огромното мнозинство автомобили на пазара. Накратко, това не е неразрешим проблем, но все пак е проблем; също така този Tesla Model 3 има най-дебелите резистори за задното стъкло с отопление, които съм виждал, което е още по-абсурдно, ако добавим към това факта, че тези резистори отнема много време за размразяване на стъклото

Довършителни работи:Tesla трябва да свърши много работа в тази област. Панелите на каросерията на нашата кола бяха сглобени доста добре, но се случи няколко пъти да видим други Tesla, които вместо имаха проблеми със сглобяването в този смисъл. Това е една от малкото причини, които ме карат да вярвам, че отлагането на доставкатана превозното средство е нещо добро; колкото повече време им отнема да сглобят колата, толкова по-добре е трябвало да я сглобят, нали?

Образ
Образ

Централният екран: Докато обичахме минималистичния дизайн на автомобила, понякога вярваме, че Tesla преувеличава в това отношение. Например, ако искаме да активираме автоматичните чистачки, ще трябва да влезем в специално меню, за да го направим; същото нещо за адаптивен круиз контрол. Всичко, абсолютно всичко, се контролира от централната конзола и според нас за основни функции като активиране на чистачките този подход е наистина преувеличен и безсмислен (помислете, че Дори не е възможно да отворите чекмеджетоза пътниците, без да минавате през конзолата.)

Започваме да разбираме защо Tesla реши да проектира колата си по този начин. Тази кола изглежда идеална за марка за споделяне на автомобили, тъй като колата е в състояние да контролира всичко с човешко взаимодействие, което наистина е сведено до минимум. Очевидно такъв обхват все още не е наличен и ние все още ще имаме задължението да управляваме колата лично, точно както все още може да се нуждаем от лесен достъп до най-основните функции След като имаме нашия Tesla Model 3 , надяваме се да прекараме повече време зад волана, отколкото на централния дисплей.

Заключение

Tesla модел 3 в никакъв случай не е перфектната кола. Tesla имаше много проблеми през последния период и все още има много опит за подобряване в бъдеще. Въпреки това, този Model 3 все още е толкова специална кола, че си струва изнервящото чакане. Версията Long Range има впечатляващ пробег(480 км), побира комфортно петима пътници и се представя като истински спортен седан, превъзхождайки всеки съперник в сектора. Достъпът до непрекъснато нарастваща мрежа от колони за бързо зареждане очевидно е плюс (тези колони ще презаредят вашата Tesla с около 270 км за половин час, което ви позволява да покривате и по-дълги пътувания с минимални разходи неуспехи.

Истинските конкуренти на Tesla Model 3 не са другите електрически автомобили, които не могат да направят нищо срещу това чудовище, но те са колите, които всички познаваме, а именно ИСТИНСКОТО BMW Серия 3, Mercedes C-Class и Audi A4; очевидно ще видим колко пазарен дял ще може да грабне Model 3 от гореспоменатите конкуренти. Със сигурност удивителният брой предварителни поръчки вещае добро (почти 450 000, безпрецедентен резултат).

Образ
Образ

BMW наскоро обяви своите планове за електрификация на своите гами, станали възможни благодарение на гъвкавостта на новата му архитектура Гореспоменатата архитектура ще позволи, като се започне от 2020 г., да се създават много на нови plug-in и електрически хибридни модели, като по този начин предлага повече избор на клиентите. Очевидно, като се има предвид, че тази гъвкава архитектура ще трябва да побере три различни типа захранвания, всички версии ще трябва да направят компромис с дизайна.

Майк Тайсън веднъж каза, че всички негови опоненти са имали план да го победят, докато последният не получи удар в лицето от първия. Този Tesla Model 3 ще бъде удар в лицето за BMW и други автомобилни производители, след като Tesla разреши първите производствени проблеми и започне да доставя хиляди коли всяка седмица. Ще бъде наистина интересно да видим кой може да се конкурира с тяхна този изцяло електрически пазар и кой ще хвърли кърпата.

Популярна тема