Видео: Какво се случва, ако заредим BMW Z3 с течен азот?

Видео: Какво се случва, ако заредим BMW Z3 с течен азот?
Видео: Какво се случва, ако заредим BMW Z3 с течен азот?
Anonim
Образ
Образ

течен азот е едно от онези вещества, които винаги привличат вниманието на "маниаците на механиката". Какво е това, защо сякаш се изпарява във въздуха и как замръзва всичко, което докосне? Тези въпроси винаги минават през главата ви, когато видите това вещество и заслугата се дължи главно на Холивуд и масовата употреба, която се използва за разработване на някои специални ефекти. Но какви ефекти има течният азот в ежедневието? И преди всичко, какво се случва ако се опитате да го използвате като бензин?

Вероятно никога не сте се питали и никога не сте изпитвали подобно нещо, но по света има хора, които са го направили и този конкретен youtuber купи BMW Z3 специално за този тест. Експериментът не изглежда да е повредил двигателя за това, което youtuber твърди.

Образ
Образ

Видеото е ясно; изглежда, че часовете на колата изтичаха и беше близо до пътуване до сметището, като липсваше цялата предна част. Ето защо вероятно са чувствали, че могат да поемат риска. Въпреки това двигателят работеше и шумът, който излъчваше, също изглеждаше доста „здравословен“, така че е жалко, че никой не искаше да „спаси“този Z3,, тъй като той става все по-популярен сред кабриолети напоследък. използвани, особено във версията M.

Колата във видеото по-долу не изглежда да е най-добрата. Ако някой наистина се е интересувал да види какво се случва, ако напълните резервоар с азот вместо с бензин, ето видеото:

Популярна тема