Партньорство на BMW с Great Wall за производство на електрически MINI

Партньорство на BMW с Great Wall за производство на електрически MINI
Партньорство на BMW с Great Wall за производство на електрически MINI
Anonim
Образ
Образ

Миналата година в изявление се посочва, че групата BMW и китайската компания Great Wall са сключили договор за за сътрудничество, насочено към разпространение на марката MINI по целия свят . Днес BMW потвърди тези слухове, така че подписване на "писмо за намерение " с китайския производител. В допълнение, BMW също потвърди, че производството на първото изцяло електрическо MINI в Оксфорд ще започне през 2019 г. ,потвърждавайки подозренията за изцяло електрическо бъдеще за марката MINI .

Следващите стъпки ще включват приемане на подробностите за възможно сътрудничество за изясняване на аспекти като избор на място за производство и вземане на решение за най-конкретните инвестиции. Крайната цел трябва да бъде разработване на електрически превозни средства за марката MINI предназначени за глобалния пазар , а не само за местния. BMW Group няма планове да влиза в други партньорства за продажби на автомобили в Китай. Компанията е абсолютно убедена да продължи успешното вече установено сътрудничество (включително сътрудничество с Brilliance Automotive) .

Образ
Образ

Независимо от стратегическите съображения по отношение на марката MINI, BMW групата ще продължи да укрепва успешното сътрудничество с Brilliance Automotive (BBA) в Китай. Освен това BBA вече притежава съоръжение за производство на двигатели, което включва работилница за производство на батерии заелектрически електрически превозни средства BMW, произведени локално в Шенянг. Това е първото съоръжение за производство на батерии, работещо за първокласна марка в Китай .

През последните няколко години BBA се превърна в ключова точка за успеха на BMW на най-големия пазар в света и сега искаме да разширим този модел на сътрудничество към разработването на автомобили MINI директно в Китай. C Приблизително 560 000 автомобила BMW са доставени на китайски клиенти през 2017 г .- повече от другите два големи пазара в света взети заедно (САЩ и Германия). През 2018 г. Китай беше четвъртият най-важен пазар за MINI ,с приблизително 35 000 продадени автомобила; това само подчертава глобалния потенциал на марката .

Образ
Образ

Експанзията на марката BMW в най-големия пазар от всички, Китай, не доведе до намаляване на производствения обем и компанията в Германия растения; напротив, между 2007 и 2017 г. производството на марката в Германия се повиши до 1.15 милиона автомобила годишно В същото време близо половината от общото производство на BMW сега се намира извън Германия. Подобна стратегия за растеж може да ускори развитието на марката MINIдори извън Обединеното кралство .

Препоръчано: