Тест драйв: BMW Серия 1 M140i 2018 - най-добрата кола “ за всеки ден ”?

Тест драйв: BMW Серия 1 M140i 2018 - най-добрата кола “ за всеки ден ”?
Тест драйв: BMW Серия 1 M140i 2018 - най-добрата кола “ за всеки ден ”?
Anonim
Образ
Образ

За повечето фенове на марката, най-доброто BMW за каране всеки ден вероятно е новото BMW X3Интериорът е нов и елегантен, взет направо от Серия 5, докато мощността и управлението на версията X3 M40i са фантастични за SAV, както и с много място .

Някои ентусиасти може да предпочетат комбито Серия 3, но докато не излезе нова версия на последното, X3 остава лидер в технологиите, сцеплението и стила,плюс фактът, че X3 M40i може да се купи практически на същата цена като комби 330i!

Образ
Образ

Към днешна дата повече от два милиона BMW Серия 1 са продаденипо целия свят и близо 1 милион от тях са от най-новото поколение - неизбежно изключвайки американския пазар, като се има предвид, че само Серия 1, продавана в Северна Америка, беше последното поколение и само във версията си купе -.

Най-новата версия на спортния хечбек се продава във версия с 3 или 5 врати и сега има нова версия M140i с B58 3000cc двигател с 340 конски сили и 500 Nm въртящ момент , с пълно задвижване на задните колела! Това го прави единственият хечбек със задно предаване в на пазара, но ако наистина искате, е налична и xDrive версия .

Образ
Образ

Това дава на BMW M140i всичко необходимо за постигане на наистина удивителна производителност: с шестстепенна ръчна скоростна кутия този компактен хечбек ускорява от 0 до 100 за 4, 8 секунди , докато максималната скорост е ограничена до 250 км / ч. За да се тества, тестът беше извършен в Мюнхен, за да се види дали е по-добър "ежедневен шофьор" от X3 .

След като се отправих към централата на BMW, за да получа ключовете за BMW M140i . Този хечбек веднага показа своята практичност лесно натъпкване на багажа в багажника, докато след няколко настройки на седалката дори човек с височина над 1,90 м се чувства удобнона седалките от спортен плат .

Образ
Образ

Това BMW M140i беше оборудвано с опционална осемстепенна автоматична трансмисия Steptronic Sport; първото нещо, което направихме веднага щом влязохме в аутобана, беше да настроим Режим SPORT + и натиснете двигателя до ограничителя. Можем да потвърдим след този тест, че колата е наистина бърза и ауспусите M Performance издават наистина задоволителен звук!При всяко превключване и всяко отпускане на газта се чува ръмжене и пращене което ще изисква от вас да изключите радиото за всички пътувания, които ще правите на борда .

Образ
Образ

С увеличаването на скоростта по аутобана, спортното кормилно управление се открояваше и количеството "вход", необходимо за контрол на автомобила, значително намаля; колелата реагират на най-малкото движение на волана, сякаш вече знаят накъде да тръгнат. По време на по-криволичещите завои в Алпите системата предоставя добра обратна връзка, без да звучи прекалено тежко,, което е чудесно за ежедневно шофиране .

Образ
Образ

Тъй като все още сме в средата на зимата, гумите явно бяха зимни ,правейки карането малко по-тихо. Тъй като това е превозно средство M Performance, окачването е твърдо, но не прекалено; винаги ще чувате какво прави колата, но тази обратна връзка беше малко опетнена от увеличената височина и плавност на колелата. Ако тази кола беше оборудвана с Michelin Pilot Sport 4S, окачването и управлението със сигурност щяха да бъдат по-добри, ако не и идеални за всяка ситуация. Освен това със сигурност с по-стегнати гуми нямаше да чуем колата да се плъзга по-рязко от обикновено при стартиране от място - което често се случва само за да можем да чуем красивия звук на ауспусите -.

Единственият път, когато тази кола наистина изглеждаше като M Performance кола, а не като истинско "M", беше по време на високоскоростно ускорение на аутобана. Колата се справя добре до около 180 км/ч, но отвъд този праг BMW M140i не може да запази лака на истинските „M“автомобили. Не казваме, че е бавен, имайте предвид, че при всички случаи можеше да се движите с "крейсерска скорост" с 210 км/ч дори и дълго време. Още веднъж споменаваме факта, че зимните колела наказваха колата.

Образ
Образ

Тестът продължи 5 дни, правейки го навсякъде и в най-различни ситуации, включително:

  • Доведете четирима възрастни на вечеря
  • пътувайте с висока крейсерска скорост по аутобана
  • карайте през красивите извивки на немските Алпи до върха на планината, за да се насладите на един ден на ски

В нито един от тези случаи не бихте искали да сте на борда на друго BMW и следователно можем да кажем, че това BMW M140i е наистина перфектно за всеки повод, със смесица от производителност и практичностнаистина безупречно!

Образ
Образ

Трябваше леко да понижим оценката по отношение на управлението, но самозаради зимните колела .

Сега сме наистина нетърпеливи да изпробваме хипотетична M Performance версия на BMW X2, която може да успее да измести това BMW M140i от трона на “ перфектен универсален“ .

Външен вид: 8

Качество на интериора: 9

Обратна връзка на управлението: 7

Изпълнение: 8

Обработка: 7

BMW душа: 8

Цена: 8

Препоръчано: