Сравнение на снимки: новото Audi A6 срещу BMW Серия 5 G30

Сравнение на снимки: новото Audi A6 срещу BMW Серия 5 G30
Сравнение на снимки: новото Audi A6 срещу BMW Серия 5 G30
Anonim
Образ
Образ

Автомобилното изложение в Женева празнува дебюта на новия Audi A6 , един от най-важните противници на BMW Серия 5 G30 Вече се появиха първите снимки и първите технически подробности относно луксозния седан от Инголщад, което ни позволява днес да направим първо фото-сравнение със серия 5И двата модела са оборудвани с спортен пакет по избор и следователно има по-динамичен външен вид от съответната стандартна версия .

С дължина от 4,44 метра Audi A6 2018 е почти толкова дълъг, колкото BMW Серия 5 G30 , докато междуосието е с пет сантиметра по-късо(2, 92 метра) от неговия баварски аналог .

Образ
Образ

Новото Audi A6 е два сантиметра по-късо и три сантиметра по-широкоот Серия 5 - малки разлики, които вероятно ще бъдат забелязани само при сравнение на живо .

Технически, новото Audi A6 трябва да бъде много подобно на своите сестри A7 и A8 Всички негови двигатели са "електрифицирани" от стартер. 48V и малка литиево-йонна батерия. Тази технология позволява на Audi A6 C8 да плава, като увеличава ефективността между 55 и 160 км/ч, като същевременно позволява да изключва двигателя по-бързо по време на въвеждане на системата старт-стоп Audi обещава, че с тези нови технологични предпазни мерки е възможно да спестите 0,7 литра гориво над 100 км

Образ
Образ

При стартиране се предлага само 340 конски сили 3000cc TFSI V6 бензинов двигател и 286 конски сили 3000cc TDI V6 дизелов двигатели двата модела имат задвижване на четирите колела като стандарт, докато по-малко ефективната опция за предно задвижване ще бъде налична по-късно. Докато Audi A6 3000cc TDI е оборудвано с осемстепенна автоматична скоростна кутия , Audi A6 3000cc TFSI е оборудвано с седемстепенна трансмисия с двоен съединител

Точно както BMW Серия 5 G30 и неговия предшественик, Audi A6 вече се предлага само с завиване на четирите колела ново алуминиево окачване позволява подобрено накланяне и акустичен комфорт, докато са налични опции за въздушно окачване

Образ
Образ

Приликата с Audi A7 и A8 е още по-сходна отвътре Има два големи 10, 1 и сензорни екрани 8,6-инча в центъра на арматурното табло, докато зад волана е Виртуален кокпит или друг 12,3-инчов дисплей. Освен това има и head-up дисплей , който проектира най-важната информация директно в зрителното поле на водача. Подобно на "живите плочки" на настоящата система BMW iDrive,информационно-развлекателната система на това Audi A6 (наречена MMI Touch Отговор ) може да се персонализира, което ви позволява да промените позицията на най-използваните функции .

Audi A6 е наистина усъвършенстван по отношение на системи за подпомагане на водача Този нов Audi седан подпомага водача по време на паркиране , в градски трафик и също в магистрала В допълнение към петте радарни сензора, пет камери, дванадесет ултразвукови сензора и лазерен скенер са монтирани на автомобила, използван за сканира заобикалящата среда на автомобила на 360 градуса В допълнение, адаптивният асистент за шофиране не само регулира скоростта на автомобила, но и подпомага водача с малки корекции на кормилното управление, за да запазите колата в лентата.

Препоръчано: