СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА: Новото 2018 BMW X5

Съдържание:

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА: Новото 2018 BMW X5
СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА: Новото 2018 BMW X5
Anonim
Образ
Образ

През 1999 , баварската марка се промени завинаги. Тя премина от марка, която никога не е разработвала нищо друго освен седани, купета и комбита за спортно шофиране, до по-масова марка, която предлага по-широка гама от превозни средства. Това е така, защото точно през 1999 г .първото поколение на BMW X5 направи своя дебют Сега, почти двадесет години по-късно, пристигна четвъртото поколение на BMW X5 .

Преди 1999 г., когато панталоните Zubaz все още се носеха, BMW нямаше SUV в своята гама и баварската марка произвеждаше само спортни и забавни коли. Сега обаче BMW има седемSUV в своята гама и вероятно скоро ще пристигне и осми, с очевидното име "BMW X8". Всичко това е благодарение на успеха на първото поколение X5 и поради тази причина създаването на ново X5, достойно за името, е наистина важно за BMW. Това е най-популярният, най-известният и най-важният SUV на марката. Ще бъде ли това ново поколение достойно за името, което носи?

Външен дизайн

Е, поне на хартия изглежда, че това 2018 BMW X5 може да е най-доброто издание някогаи ние го казваме, въпреки че наистина харесахме третото поколение на X5, така че много .

Образ
Образ

Отвън това четвърто поколение на X5 изглежда много обещаващо. Не се различава драстично от колата, която замества, но със сигурност е крачка напред. Въпреки че не е толкова различен от преди, необходимите детайли са променени, за да се подобри цялата кола. неговите предни решетки са по-големи и разполагат с рамка с една рамка, фаровете са отделени от решетките и са по-тънки, по-остри и имат лазерна светлина p като опция. Като цяло предницата му е много по-хубава от предишното поколение. BMW искаше да подчертае, че това наистина е кола от линия "X" и че е по-здрава и по-здрава от типичното BMW

Образ
Образ

Отзад задните светлини са малко по-дебели , но по-сплотени и много по-хубави от "L-образните" на предишното поколение. Най-голямата промяна в дизайна, поне отвън, е тази, претърпяна от задната колона, която е по-заобленаи по-малко ъглова от преди. Първоначално бяхме малко притеснени от този стилистичен избор, но трябва да кажем, че резултатът е убедителен .

Образ
Образ

Отстрани, линиите на този нов X5 са много по-изразени от преди. При последното X5 раменната линия е тънка и незабележима, докато при този нов X5 тя е по-енергична и достига дозадните колела, придавайки на автомобила цялостен спортен и здрав вид .

Идеята е за по-обемно BMW X5 с подчертан размер. Тази нова кола има обща дължина от 36 mm по-дълга от преди, докато дължината на междуосието се увеличава с 42 mm. Колата също е 66 мм по-широка и 19 мм по-високаНакратко, този път тонажът е много по-важен .

Образ
Образ

„BMW X5 олицетворява произхода на семейството на BMW X и в своето четвърто поколение изпраща най-мощното си послание по отношение на модерността“, казва Адриан ван Хойдонк, Вицепрезидент на BMW Group Design. „2018 BMW X5 определя нов дизайнерски езикза цялото семейство X – здрав, чист и прецизен.“

Вътрешен дизайн

Големи промени има и вътре. Таблото и централната конзола са подобни на тези на новото и бъдещото BMW Серия 8, Серия Z4 и Серия 3, според това, което видяхме. Това ви дава нов напълно цифров инструментален панел (наречен BMW Live Cockpit) - без фалшивите аналогови елементи, направени от пластмаса, както преди - и нов инфоразвлекателен iDrive с 12.3 -инчов сензорен екран разположен точно до арматурното табло. Тези два дисплея са разположени подобно на Mercedes-Benz конфигурация с двоен екран, но не са толкова близко разположени и има минимална "стъпка", която ги разделя. Външният вид със сигурност е много по-модерен от дъските, с които сме свикнали .

Образ
Образ

Под новото инфоразвлекателно устройство iDrive е нова станция за климатичен контрол , която предлага повече информация в по-малко пространство. Между двата централни въздухозаборника са разположени два малки екрана , които показват избраната температура и скорост на вентилатора, които могат да се управляват с алуминиеви бутони, разположени точно отдолу. Системата iDrive също е изцяло нова, с напълно ново оформление , чиста нова графика и изобилие от напълно персонализирани екрани

Образ
Образ

Останалата част от интериорния дизайн е подобен на други нови BMW - особено новите X3 и X4 - само с по-солидни и ъглови формиНаистина интересна новост на новото BMW X5 2018 е тази на отопляема/охлаждаща се поставка за чаша , функция, подчертана от червени или сини LED пръстени вътре в самата поставка за чаша. На борда откриваме много LED амбиентно осветление, присъстващо дори при отваряне на вратите .

Образ
Образ

Двигатели и захранвания

Четири варианта ще бъдат налични при стартирането; BMW X5 xDrive40i, xDrive50i (само за Северна Америка), xDrive30d и X5 M50d. Дизелова версия xDrive40d вероятно също ще пристигне през 2019 г .

BMW X5 xDrive40i, макар и безспорно най-популярната версия, ще включва отличния 3000cc двигател I58 с турбокомпресор на BMW, с 340 к.с. и 450 Nm въртящ момент XDrive50i ще има 4400cc twin-turbo V8, произвеждащ 462hp и 650Nm въртящ момент , така че много подобен на този на BMW M550i. Що се отнася до xDrive30d, този двигател ще има 3000cc редови шестцилиндров турбо дизелов двигател с мощност от 265 к.с. и 620 Nm въртящ момент

Образ
Образ

Със сигурност най-интересната версия е X5 M50d, който ще бъде оборудван с 4-цилиндров редови 4000cc четири-турбо дизел, с 400 к.с. и 760 Nm въртящ момент, способен да пътува 0-100 за 5,1 секунди , само няколко десети повече от BMW X3 M40i, въпреки че е много по-тежък .

Всички двигатели ще бъдат съчетани с осемстепенна автоматична трансмисия и стандартно задвижване на всички колела Системата за задвижване на четирите колела xDrive на BMW X5 е до голяма степен базирана на задвижване на задните колела при нормални условия, за да позволи на X5 да бъде малко по-спортен и пъргав Електронно контролиран диференциал с ограничено приплъзване ще е по избор и ще се предлага с двата пакета X Sport и Off RoadДиференциалът с ограничено приплъзване прави колата по-спортна за шофиране и по-способна извън пътя .

Рамка и безопасност

Образ
Образ

Колата ще има опционално въздушно окачване с две оси и едно управление на всички колела , като и двете ще помогнат на новото BMW X5 да стане по-пъргав и по-удобен. BMW също така твърди, че тези системи, заедно с нови разработки на софтуер и шаси, всъщност ще помогнат на BMW X5 2018 да бъде донякъде способен дори извън пътя Натискането на бутон в пилотската кабина го прави възможно повдигнете въздушното окачване на X5 до 40 mm и въздушното окачване може да се контролира и от задната врата , за да се улесни товаренето/разтоварването на предмети тежко повдигане или спускане на окачването. Хубавото е, че последната настройка на колата се възстановява веднага след стартиране на двигателя. Височината на возене може да се контролира и при изключен автомобил чрез Display Key Говорейки за Display Key, новото BMW X5 2018 може да бъде заключено / отключено чрез смартфон, благодарение на NFC технологията (Near- Комуникация на място) .

Образ
Образ

Опционалният пакет Off Road, който за първи път се появи на X5, включва някои под противоплъзгащи плочи , някои специални графики в таблото, допълнителен бутон на централната конзола които ви позволяват да изберете четири режима на шофиране - пясък, скали, чакъл и сняг- и също така включва споменатото по-горе въздушно окачване и задни диференциали .

В допълнение към всичко това, BMW също предлага нови конфигурируеми системи за подпомагане на шофирането 2018 BMW X5 е оборудвано с всички най-нови технологии за безопасност, разработени от BMW, като например асистента за движение и асистент за поддържане на лентата, както и чисто нова система, наречена " Асистент за аварийно спиране ", която спира автомобила , ако водачът вече не е в състояние за шофиране поради нараняване или друго нараняване, като дръпнете превключвателя за аварийна спирачка. Тези системи ви позволяват да правите аварийни промени в лентата автоматично между скорости от 70 - 100 km/h и също така могат да контролират работата на аварийните светлини. Също така на борда намираме функцията автоматично спешно повикванев случай на злополука или по-общо при нужда .

Образ
Образ

Огромен потенциал

Това ново BMW X5 е четвъртото поколение на един от най-важните автомобили на марката. Първото поколение е това, което вдъхнови раждането на всички BMW SUV и следователно това ново четвърто поколение трябва да носи важно наследство. За щастие, изглежда, че 2018 BMW X5 има много потенциал и колата изглежда наистина обещаваща. Той е подобрен в сравнение с последното поколение, има много по-изчистен интериор и с по-добри технологии, както и предлага повече пространство. Очакваме страхотни неща от това ново BMW X5 и поне за момента не смятаме, че ще ни разочарова

Препоръчано: