BMW Серия 8 може да актуализира директно от смартфона

BMW Серия 8 може да актуализира директно от смартфона
BMW Серия 8 може да актуализира директно от смартфона
Anonim

От скоро знаем, че BMW се занимава с проблема с актуализации по въздуха (OTA). Tesla е най-известният пионер на OTA технологията на пазара, тъй като беше първата марка, която използва тази система ефективно. Въпреки това BMW не иска да следва пътя на Tesla, а вместо това иска да приложи по-консервативен механизъм, като този, показан на новата серия 8 .

С пускането на новата Серия 8, BMW пусна първата си система, която поддържа NFC технология Потребителите на Серия 8 ще могат да отключат колата ви с съвместим смартфон просто като държите телефона близо до дръжката на вратата. Малко пренебрегната функция е способността на Series 8 да извършва OTA актуализация чрез смартфон

Тази система се различава от тази на Tesla, защото актуализациите на баварската къща се прилагат през смартфон, докато Tesla се актуализират по напълно автоматичен начин Ако имате Model S, автомобилът ще се актуализира винаги, когато е налична актуализация директно от бордовия компютър, ако клиентът го позволи. Въпреки това, със серия 8, потребителят трябва да се свърже , като изтегли актуализацията на своя смартфони след това, след като влезе в колата, да приложи актуализацията чрез системата iDrive .

Образ
Образ

Хубавото на системата на Tesla е, че актуализациите могат да бъдат програмирани по желание , което ви позволява да актуализирате колата за една нощ. Системата на BMW, от друга страна, изисква за ръчно извършване на всички операции .

BMW все още предпазливо тества света на OTA актуализациите, тъй като все още не е ясно кой път да поемем. Големите софтуерни актуализации за автомобили са важни и тромави, така че BMW все още се опитва да как безопасно да внедри тези актуализации. Тази нова система за Серия 8 е само първата стъпка на BMW в този свят .

Препоръчано: