1 Series и A-Class: BMW и Mercedes заедно?

1 Series и A-Class: BMW и Mercedes заедно?
1 Series и A-Class: BMW и Mercedes заедно?
Anonim
Образ
Образ

Неотдавна научихме, че BMW Group и нейният основен съперник, Daimler (Mercedes), са в преговори, за да се опитат да разбират как да развиват определени компоненти в сътрудничество. Този ход би позволил на компании да спестят милиарди евро от разходи за разработка и би било печеливша сделка и за двете страни. Въпреки това, според нови слухове от Германия, двата гиганта може действително да си сътрудничат по още по-важен проект .

Германското списание Handelsblatt съобщава, че някои източници казват, че ръководителите на компанията обмислят съвместна разработка на някои автомобили и че основните заподозрени в момента изглежда са BMW 1 Series и A-Class. По този начин двата германски гиганта ще създадат безпрецедентен проект в сектор, който все още е с ограничени печалби. A-Class на Mercedes-Benz вече заимства няколко компонента от други производители - главно Renault, който достави дизелов двигател за базовите модели от гамата .

Образ
Образ

BMW, от друга страна, вече има новата UKL платформаза превозни средства с предно задвижване у дома и възможните разходи за разработка в други сектори ще бъдат избегнати. В допълнение, производствените разходи също могат да паднат драстично. И дори ако числата теоретично имат смисъл, според същия източник, двете компании ще се сблъскат с някои сериозни проблеми, произтичащи от споразуменията, които трябва да бъдат сключени с техните инженери .

Проектът със сигурност е интересен, но дори ако инженерите се съгласят да продължат, шансовете BMW и Mercedes да работят по един и същи проект са все още малки. Ако бъде постигнато евентуално споразумение, двата автомобила, разработени чрез сътрудничество, ще пристигнат на пазара след 2025 г ., или когато новата A-класа и следващата Серия 1 напуснат пазара. Междувременно Daimler и BMW вече работят заедно по няколко проекта, повечето от които са фокусирани върху разработването на технологии за автономно шофиране .

Препоръчано: