BMW Серия 8 финалист на ’ Годишната награда за луксозен автомобил в Женева

Съдържание:

BMW Серия 8 финалист на ’ Годишната награда за луксозен автомобил в Женева
BMW Серия 8 финалист на ’ Годишната награда за луксозен автомобил в Женева
Anonim

Новият флагман на BMW, включен сред тримата финалисти на наградата "Луксозен автомобил на годината" на автомобилното изложение в Женева

BMW Серия 8 финалист за луксозен автомобил на годината
BMW Серия 8 финалист за луксозен автомобил на годината

Докато всички журналисти бяха насочени към откриването на новостите, представени на автомобилното изложение в Женева, бяха обявени финалистите на наградата "Кола на годината" и произтичащите от това подкатегории. Точно в един от тях, а именно " Луксозен автомобил на годината 2019", BMW Серия 8 беше избран за един от 3-те финалисти .

Донякъде необичаен избор, смеем да кажем. Разбира се, BMW Серия 8 е фантастичен автомобил, който обичаме, но луксът всъщност не е основният му фокус. Разбира се, интериорът е с изключително качество и бордовите технологии са изключително напреднали, но все пак говорим за автомобил купе с две врати, който със сигурност не иска да изненада пътниците си с лепкави удобства .

Очевидно, попадайки в GT премиум автомобилната категория, BMW Серия 8 все пак попада в списъка на луксозните автомобили, като дори успява да стигне до финала заедно с два. наистина забележителни коли .

Образ
Образ

Опонентите за тази престижна награда не са от другия край на света, но са… съседи. Както Audi A7, така и Audi Q8 успяха да влязат в тесния кръг от автомобили финалисти за луксозна кола на годината в Женева и двете се похвалят с по-традиционна „луксозна концепция“. Audi A7 има фантастичен интериор, с голямо пространство за краката и също толкова щедър багажник. Същото може да се каже и за Audi Q8, което е още по-голямо и по-удобно. Ако искате кола, която изразява лукс от всички пори, ние смятаме, че тези две коли са по-подходящи за вашите нужди, честно казано .

Въпреки това, ако искате да комбинирате спортен дух с лукс и технологии, BMW Серия 8 е перфектната комбинация. В Европа в момента се предлага в два варианта, 840d и по-злият M850i, докато каросерията може да бъде в стил купе или дори в стил кабриолет .

BBMW 840d се задвижва от ефективния 3000cc редови шестцилиндров турбодизелов двигател, много ценен от баварските фенове, но ако изберете M850i, можете да прокарате целия път през фантастичния 523hp V8 4400cc двигател и 700 Nm въртящ момент, способен да измине 0-100 за 3 секунди .

Въпреки че не е изцяло луксозен автомобил, BMW Серия 8 все пак успя да се състезава за наградата „Луксозен автомобил на годината 2019“. Какво мислите?

Препоръчано: