Удовлетвореност на клиентите: BMW, Genesis и Porsche най-добрите според JD Power

Удовлетвореност на клиентите: BMW, Genesis и Porsche най-добрите според JD Power
Удовлетвореност на клиентите: BMW, Genesis и Porsche най-добрите според JD Power
Anonim
отличен резултат за BMW по отношение на удовлетвореността на клиентите
отличен резултат за BMW по отношение на удовлетвореността на клиентите

JD Power наскоро разкри резултатите от едно от своите характерни проучвания за измерване на удовлетвореността на клиентите в автомобилната индустрия Както обикновено, BMW и Porsche бяха класирани в първата места, докато изненадата Genesis също беше поставена на подиумаНапоследък корейската премиум марка е на голяма мода, откакто Hyundai и Kia решиха да й дадат своя собствена идентичност. Резултатите доказват правотата на южнокорейците и това класиране е още една демонстрация.

Porsche отново зае първо място в проучването JD Power.автомобилният производител от Щутгарт събра 891 точки от 1000, не много зад BMW и Genesis, които завършиха с равни точки с резултат 868. Топ 5 се допълва от Audi с 867 точки и Volvo с 863 точки. Този резултат е изграден от JD Power въз основа на 10 конкретни категории.

Образ
Образ

Интересното е, че всички категории записаха подобрение по отношение на удовлетвореността на клиентите в сравнение с 2018 г. Най-големите подобрения бяха регистрирани в категориите инфоразвлечение, видимост и безопасност. Проучването също така показа, че разликата в удовлетвореността между класическите автомобили и SUV-овете намалява. Ако по-традиционните автомобили имат по-добри резултати в различни категории като икономия на гориво или управление, сега разликите стават все по-малки и по-малък, благодарение на отличните резултати по отношение на удоволствието от шофирането, получено от автомобили като новото BMW X3.

"Собствениците се радват на по-голямо удовлетворение, ако превозното им средство е оборудвано ссистеми за безопасност като мониторинг на мъртвата точка, асистент за спиране и асистент за лентата. Това трябва да послужи като положителен знак за производителите, тъй като тези технологии са основата за самоуправляващите се превозни средства на бъдещето ", каза Дейв Сарджънт, вицепрезидент на JD Power. Проучването е проведено върху 68 000 собственици през 2019 г., интервюирани след 90 дни собственост между февруари и май 2019 г.

Популярна тема