Автомобилно изложение в Токио - БМВ и Ауди няма да присъстват

Автомобилно изложение в Токио - БМВ и Ауди няма да присъстват
Автомобилно изложение в Токио - БМВ и Ауди няма да присъстват
Anonim
BMW и Audi няма да присъстват на автомобилното изложение в Токио
BMW и Audi няма да присъстват на автомобилното изложение в Токио

В резултат на това, което със сигурност се превръща в тенденция, BMW и Audi няма да присъстват на тазгодишното автомобилно изложение в Токио, оставяйки тежестта на други автомобилни производители и честта за покриване на цялото пространство. Другият голям германски производител на автомобили Mercedes-Benz, според организаторите, ще присъства вместо него. Японският пазар е доста голям за луксозни модели, но наскоро компаниите намериха по-изгодно да инвестират време и пари в събития, организирани "вътре", както се случи преди няколко седмици сNextGen събитие

BMW пропусна автомобилното изложение в Детройт заедно с Audi и Mercedes, докато баварците избегнаха дори да присъстват на изложението в Ню Йорк по-рано тази година. Докато в някои случаи това беше дори очевидно (в Северна Америка има твърде много автомобилни изложения), този път решението е по-неочаквано от обикновено. Това е така, защото автомобилното изложение в Токио е единственото събитие по рода си в Япония. В допълнение, японският пазар на луксозни автомобили непрекъснато се увеличава и е отбелязал ръст от 4,3% през миналата година.

Образ
Образ

Според Bloomberg, BMW каза, че въпреки че ще пропусне автомобилното изложение в Токио, ще проведе ексклузивно събитие NextGen на другадата, за да представи най-новите си модели за японския пазар. От друга страна, Audi каза, че няма нови модели, които да бъдат представени в Япония в тяхната гама, така че посещението на подобно събитие би било напълно излишно и разточително. Представител на Volkswagen обаче успокои, че това не иска да налага тенденция. Накратко, не е сигурно, че същото ще се повтори следващата година.

Във всеки случай BMW и Audi не са сами. PSA (Peugeot и Citroen) и Volvo обявиха, че няма да заемат щанд на автомобилното изложение в ТокиоРазбира се, четири производителя на автомобили не отговарят на целия пазар, но със сигурност организаторите на тези шоута ще започнат да чуват алармени звънци.

Популярна тема