BMW i3 - Производството ще продължи до 2024 г

BMW i3 - Производството ще продължи до 2024 г
BMW i3 - Производството ще продължи до 2024 г
Anonim
Образ
Образ

Малко преди новият главен изпълнителен директор на BMW Оливър Зипсе да заеме "трона" в Мюнхен, BMW i3 беше готово да се пенсионира през 2020 г . Оттогава обаче плановете ми се промениха. Според последен доклад и някои слухове, BMW i3 ще продължи да се произвежда до 2024 г. " За BMW i3 производството ще приключи едва през 2024 г . ", това са думите на Говорител на BMW, цитиран от местния вестник Leipziger Volkszeitung. Приблизително 180 000 единици от компактния електрически автомобил са произведени в Лайпциг от началото на производството през 2013 г .

Освен това изглежда, че BMW има по-интересни планове за бъдещето на BMW i3. Всъщност научихме за актуализация на батерията за i3, която в момента е на пазара. Не са предоставени повече подробности, но със сигурност подобрение на текущата 42,2 kWh батерия (260 км обхват без Range Extender) може да се справи само добре

Образ
Образ

Една от причините за разширяването на производството на BMW i3 е предстоящото пристигане на VW ID.3, представен във Франкфурт , хечбек, който обещава да атакува сегмента през шефски начин. ID.3 ще се предлага с три различни пакета батерии: 45 kWh батерия с максимален обхват от 300 km, 58 kWh батерия с максимален обхват от 420 km или 77 kWh батерия. обхват от 550 км. В допълнение, чисто електрическите конкуренти несъмнено ще се умножат през следващите няколко години .

Разбира се, BMW i3 ще запълни баварската празнина в електрическите модели, докато купето с четири врати (BMW i4) излезе на пазара през 2022 г. Междувременно електрическото семейство на BMW също ще нарасне с пускането на пазара на BMW iX3 , планирано за следващата година. Освен това BMW iX, базиран на концепцията iNext, също ще бъде пуснат в края на 2021 г . Марката MINI също ще допринесе за плановете за електрификация Благодарение на MINI Cooper SE следващата година, докато марката Rolls-Royce ще дебютира на този съвсем нов пазар благодарение на чисто електрически Phantom през следващите няколко години.

Препоръчано: