Електрическите превозни средства надминават ръчната скоростна кутия - L’ началото на края?

Електрическите превозни средства надминават ръчната скоростна кутия - L’ началото на края?
Електрическите превозни средства надминават ръчната скоростна кутия - L’ началото на края?
Anonim
Образ
Образ

Електрическите превозни средства не заемат голяма част от автомобилния пазар. С , които се колебаят между 2-3% от пазара, електрическите превозни средства не са особено популярни. Това само по себе си не е твърде изненадващо, нито пък ни тревожи. Това, което е тъжно обаче, е фактът, че въпреки ниския пазарен дял, който е извоювал, електрическите превозни средства все още изпреварват превозните средства с ръчна скоростна кутия през 2019 г., поне в САЩ.

Правилно прочетохте, ръчната скоростна кутия е избрана само за 1,1% от колите, регистрирани в САЩ през 2019 г. Почти физически боли да прочетете тези данни, защото означава, че краят е близо.

Като автомобилни ентусиасти, ние се страхуваме от изчезването на ръчните трансмисии от години, знаейки, че гибелта им е неизбежна. Осъзнаването, че ръчните трансмисии умират и скоро ще достигнат своя край, въпреки че отчаяно искат обратното, е обезпокоително за много ентусиасти.

Честно казано, ние не сме хора, които се оплакват прекалено от липсата на ръчни трансмисии в съвременните автомобили, нито критикуваме автоматичните трансмисии. Всъщност трансмисиите с двоен съединител или осемстепенните трансмисии, използвани от BMW, са абсолютно фантастичнии работят перфектно (в противен случай не много хора биха го избрали като предпочитана опция, също и защото така или иначе е често скъп вариант). Истински срам обаче е, че една историческа автомобилна икона изчезва завинаги.

Образ
Образ

Карам кола с ръчна скоростна кутия всеки дени винаги търся извинение да карам такава по време на пробни шофировки или командировки. Съвременните автоматизми са брилянтни, но дори и на най-добрия двоен съединител в тази галактика липсва ангажираността и забавлението, причинени от използването на три педала и лост.

За съжаление техният неизбежен край наближава. Клиентите предпочитат (а кой не би?) Други по-удобни решения. Като начало, в някои региони по света вече дори не се обучават в шофьорски училища да управляват три педала вместо два. Освен това като цяло автомобилните ентусиасти продължават да намаляват, благодарение и на (най-после всички сме доволни от тях!) алтернативи за устойчива мобилност в града.

С целия скептицизъм на случая, фактът, че електрическите превозни средства изпревариха колите с ръчна скоростна кутия през 2019 г., означава само, че изчезването на скоростната кутия acca е все по-близо.

Популярна тема