BMW X5 xDrive45e: скъпо, но интересно

BMW X5 xDrive45e: скъпо, но интересно
BMW X5 xDrive45e: скъпо, но интересно
Anonim
Образ
Образ

Ето го, новото в гамата на BMW X5. Новакът в семейството на популярното BMW X5 е хибриден модел, но това BMW X5 xDrive45e има нещо специално, което го отличава от другите plug-in хибриди, тъй като не се задвижва от четирицилиндров двигател, а от известния a шестцилиндров редови B58.

Разбрахте правилно, това не е обичайният хибриден автомобил, който използва електрическия мотор, за да намали размера на бензиновия аналог, наистина този път мощността е наистина на най-високите нива.

Образ
Образ

Стандартното BMW X5 xDrive40i, което използва „само“3000cc редови шестцилиндров двигател, доставя 335 к.с. и може да спринтира от 0 до 100 за около 4,8 секунди. Новото BMW X5 xDrive45e хибрид обаче доставя впечатляващите 389 конски сили и приблизително 100 Nm допълнителен въртящ момент - въртящ момент, който освен всичко друго е силно концентриран надолу, благодарение на електрическия мотор. Разбира се, странното е, че времето за 0-100 се увеличава до цифрата от 5,3 секунди. Грешката е в допълнителното тегло на батериите и електрическия мотор, които карат колата да достига тегло от 2500 кг, когато е празна.

Въпреки това, BMW X5 xDrive45e все още е изключително жизнеспособен кандидат за покупка, тъй като доставката на въртящ момент ще ви задоволи много повече, ефективността ще бъде много по-висока и можете също така да пътувате в изцяло електрически режим за около 50 км.

Образ
Образ

Очевидно колата е много по-скъпа - говорим за кола от € 85 700 - но може да си струва, защото BMW X5 xDrive45e успява да съчетае предимствата на редови шестцилиндров двигател (мощност, забавление, гладка доставка) към предимствата на електрически мотор и среден пакет батерии (електрически режим на пътуване в града, по-концентрирано намаляване на въртящия момент, по-висока ефективност). Не ме подценявайте.

Популярна тема