Краят на BMW i8 - тук е l’ последният произведен пример

Краят на BMW i8 - тук е l’ последният произведен пример
Краят на BMW i8 - тук е l’ последният произведен пример
Anonim
Образ
Образ

Производството на BMW i8 в завода в Лайпциг приключи тази седмица със специален модел. За да се сбогува с красивото BMW i8, първият истински хибриден суперавтомобил на марката, BMW Individual се намеси, за да даде на автомобила този красив цвят Portimao Blue, боя, която никога не е била предлагана за този автомобил.

Краят на производството на BMW i8 всъщност беше планиран за април, но беше отложен с няколко седмици поради принудителното затваряне на завода поради COVID-19.

От началото на производството през 2014 г. са произведени общо точно 20 500 бройки от plug-in хибридния спортен автомобил. Като подарък за ентусиастите, последните 18 бройки от BMW i8 бяха произведени в съответствие с изискванията на членовете на BMW i8 Club

BMW i8 беше първият plug-in хибрид на BMW Group, който проправи пътя за настоящата роля на компанията като пазарен лидер в сегмента на премиум електрифицираните превозни средства. Заедно с BMW i3, също произведено в Лайпциг, i8 основава под-марката BMW i, предназначена да завладява все по-голям дял от публиката.

Образ
Образ

Особено спортни модели, като BMW M3 и M4, но също така и по-„традиционни“превозни средства като Серия 7 и 8, се възползваха от опита, натрупан при използването на леки материали и авангардни технологии, благодарение на към тези "експериментални" превозни средства.

BMW i8 винаги е бил разглеждан като изключително технологичен автомобил, благодарение на своята футуристична линия, интензивното използване на въглеродни влакна в пилотската кабина и първите лазерни светлини, налични в света за потребителския пазар.

Преди години, когато повечето хора свързваха хибридните автомобили само с превозни средства като Toyota Prius, BMW i8 беше глътка свеж въздух и въпреки това, шест години по-късно, той все още е толкова зашеметяващ, колкото и първия ден, когато се появи на пазара

Ханс-Петер Кемзер (ръководител на завода на BMW в Лайпциг) каза: „BMW i8 е уникално превозно средство. Опитът, натрупан тук в завода в Лайпциг, гарантира на BMW Group невероятна експертиза в сектора на леките автомобили.

BMW i8 е неразделна част от Лайпциг. i8 е посланик на марката по целия свят и ще продължи да бъде такъв и в бъдеще.

Популярна тема