BMW Серия 3 G20 Цялата информация: изображения, новини, лист с данни

BMW Серия 3 G20 Цялата информация: изображения, новини, лист с данни
BMW Серия 3 G20 Цялата информация: изображения, новини, лист с данни
Anonim
Образ
Образ

От десетилетия BMW Серия 3 е кралицата на спортните седаниpar excellence. Със своята почти перфектна рецепта, която съчетава комфорт и динамика, Серия 3 винаги е била еталон за целия сегмент. Привлекателността му обаче намаля малко след пускането на шестото поколение, Серия 3 F30. Въпреки че не беше лоша кола, 3 Series F30 очевидно отбеляза неизбежно слизане на BMW, принудено да абдикира от трона си; основната причина беше твърде ясният дисбаланс към комфорта, за разлика от конкуренцията, която заложи всичко на убедителната и забавна динамика на шофиране. С новото BMW Серия 3 G20, представено само преди няколко часа в Париж и готово да излезе по улиците през следващата година, BMW планира да си върне полагащото се място, превръщайки се отново в кралицата на сегмента.

Образ
Образ

За да постигне това, BMW е концентрирало целия си опит и експертиза върху това ново BMW Серия 3, като се започне от шасито. Новият баварски автомобил е изграден върху новата архитектура CLAR, по-лек, по-твърд и по-динамиченот всякога. В допълнение, тази платформа е изключително модулна и в бъдеще ще направи възможно електрифицирането на Серия 3 без големи промени.

Това ново шаси доведе до серия 3 с по-големи размери. Новият G20 е по-дълъг (76 мм), неговото междуосие е по-дълго(41 мм), той е по-широк (16 мм) и малко по-висок (1 мм). Интересното е, че според прессъобщението на BMW новата серия 3 е с 16 мм по-широка, но междуосието е значително удължено. Поглеждайки арките на калниците, веднага ще забележите ясна разлика в сравнение със старата серия 3 F30, което води до много по-сходно с това, което се вижда при BMW M3 F80.

Образ
Образ

Говорейки за дизайн, сигурни сме, че някои ще вирнат малко носове за някои от характерните елементи, но според нас това BMW Серия 3 G20 е много по-бляскаво от миналото. Наистина харесваме новите фарове, благодарение и на малките прорези отзад, които напомнят това, което видяхме на легендарната серия 3 E46. Новите бъбреци са съединени в средата и това може да не се хареса на мнозина, но ние вярваме, че съчетаването с такива удължени фарове (с лазерна технология при поискване) е на място.

Образ
Образ

Вероятно слабото място на тази кола е под фаровете. Без M Sport пакет предна броня и въздухозаборници имат дизайн, който може да не се хареса на дългогодишните фенове на баварската марка, особено ако вземем под внимание . T-образен корпус около фаровете за мъгла.

Задната броня също включва същите елементи. Не казваме, че това е непременно лошо, но смятаме, че е най-слабият елемент в това, което е абсолютно бляскав дизайнМожем само да си представим какво някои тунерите ще могат да се справят с база като тази.

Образ
Образ

Продължавайки да говорим за задната страна, фаровете са наистина хубави. BMW реши да запази удължената "L" форма, но този път това "L" е запълнено в празното пространство от пътепоказателите и резултатът образува почти правоъгълна оптична група. За щастие, цветовият контраст между LED светлините и стрелките успява да запази двете отделни, запазвайки дизайна с дълги крайници на целия комплект фарове.

Връщайки се към обсъжданите предни "T" форми, BMW декларира, че последните са функционални и специално вмъкнати, тъй като действат като въздуховоди. BMW твърди, че дизайнът на тези елементи е вдъхновен от NACA (Национален консултативен комитет за авиация), но това ни се струва класическо политически коректно твърдение. Истински срам, тъй като останалата част от колата е бомба.

Образ
Образ

Въпреки това, ако изберете M Sport пакет на BMW 330i, тези досадни "T" ще бъдат заменени от по-традиционни предни гнезда, много по-естетически приятни. Честно казано, в тази конфигурация BMW Серия 3 може да се определи като най-красивото в сегмента, с изключение на Alfa Romeo Giulia, разбира се.

Най-противоречивият модел със сигурност ще бъде версията M340i И накрая, M Performance модел ще бъде част от серията 3, която ние са доволни, външният му вид е наистина „екстремен“, с наистина агресивна предна броня и почти преувеличено количество детайли. В допълнение, неговите бъбреци се отличават с решетки с нов дизайн,подобен на това, което беше видяно при BMW Z4. Много иновации, наистина.

Образ
Образ

Почти всичко вътре е реновирано и вероятно тук BMW е работило най-много. Ръчната спирачка е изчезнала, за да се приведе в съответствие с конкуренцията, и ако това звучи като ерес за някои, трябва да признаем, че пространството на таблото изглежда значително подобрено като го направите.

Образ
Образ

Останалата част от купето на BMW Серия 3 G20 е подобна на тази на сестрите BMW X5 и Серия 8. Таблото е разделено на три отделни части: горната единият съдържа новия iDrive дисплей,по-дефиниран и по-добре интегриран в линиите на автомобила; в центъра откриваме новия панел за управление на климатика, заобиколен от алуминий или дърво (по заявка), докато физическите бутони са направени от пластмаса / алуминий (леко странна комбинация); накрая, в долната част откриваме серия от физически бутони, които много клиенти предпочитат за навигация в инфоразвлекателната система по по-бърз и по-интуитивен начин. Чисто новият BMW Live Cockpitдопълва технологичното оборудване, напълно цифровото табло с инструменти, което най-накрая ще може да се бори със съответните системи, възприети от Audi и Mercedes.

Образ
Образ

Не се притеснявайте, знаем много добре, че не ви интересува премахването на ръчната спирачка, още по-малко новия екран на системата iDrive. Това, което искате да знаете, е как се справя колата, какво се крие под капака и дали това нещо ще успее да унищожи конкуренцията, нали?

Заедно с по-дългото междуосие, баварците оборудваха това BMW Серия 3 с перфектно 50/50 разпределение на теглото, увеличен отрицателен наклон на предните колела, така че да се намали недозавиването и подобрена твърдост не само на шасито, но и на точките за закрепване на окачването. С данни, твърдостта на BMW Серия 3 G20 е 25% по-високаот последното поколение.

Образ
Образ

Новото BMW Серия 3 Седан тежи до 55 кг по-малко от преди, в зависимост от модела и избраните опции. Самата рамка е с около 20 кг по-лека, докато рамките на амортисьорите и подрамата на двигателя са направени от алуминий. Използването на алуминий е намалило общото тегло на автомобилите с около 22 кг, благодарение на използването му и като материал за създаването на предните панели и за капака. коефициентът на съпротивление е намален от 0,26 на 0,23.

BMW също инсталира чисто нови амортисьори на новата серия 3, използвани за първи път от баварците. Тези специални амортисьори контролират поглъщането на удара по адаптивен начин, тъй като те са в състояние да се адаптират автоматично и прогресивно според усилието, понесено от пружините. Това поддържа превозното средство по-плоско и по-стабилно, като същевременно премахва досадните обратни удари, които шасито може да понесе, когато е под товар. Накратко, тази нова серия 3 също ще бъде по-удобна от преди.

Тези нови амортисьори са стандартни и ще се предлагат и във варианта M Sport, но няма да се регулирати следователно няма да бъдат модифицирани от режимите на шофиране, избираеми на борда (Комфорт, Спорт, Спорт +).

Образ
Образ

BMW работи усилено по шасито и окачването, за да осигури перфектен баланс на комфорт и спортност , както в миналото. По-важното е, че BMW са поели същия ангажимент и към кормилното управление. Стандартно Серия 3 е оборудвана с чувствителен към скоростта Servotronic сервоусилвател на волана, но ако изберете фиксирано или адаптивно M Sport окачване, тогава ще получите испортно управление ratioпроменлива, която ще промени поведението си според ъгъла на завиване. Тези, които са гледали предварително Серия 3, гарантират, че това управление е много прецизно и че осигурява на водача усещане за абсолютна безопасност.

Ако изберете BMW 330i или 330d, по желание ще имате заден диференциал с ограничено приплъзване заедно с M Sport окачване. Диференциалът е с електронно управление, както при BMW M3, което ще ви позволи да постигнете по-прецизно управление. Този тип диференциал е стандартен за BMW M340i.

Мотори

Говорейки за M340i, това е първата серия 3 M Performance вариант изобщо. Външният вид е изключително агресивен и очакваме същото от скоростта му. Под капака намираме 3,0-литров редови шестцилиндров турбо двигател с мощност от 382 к.с.(374 к.с. в Европа) и 500 Nm въртящ момент. Това го прави толкова мощен, колкото новия Z4 и следователно говорим за най-мощното не-M дивизия BMW в историята. Съчетан със стандартната си осемстепенна автоматична трансмисия и опционално xDrive (задвижването на задните колела е стандарт), M340i изминава0-100 за 4,2 секунди, малко повече от BMW M3 F80.

Образ
Образ

Що се отнася до BMW 330i, това ще има 2, 0-литров, 255 к.с., 400 Nm турбо четирицилиндров двигател Тази версия също ще се предлага стандартно с осем скорости автоматична скоростна кутия, заедно със задно задвижване. BMW 330i ще ускори 0-100 за 5 до 6 секунди.

Цените за новото BMW 330i предполагаме, че ще започнат от € 41 000и нагоре, много по-висока цена от BMW 320i в момента на пазара. Стандартното оборудване обаче е по-богато и цената все още е в съответствие с немската конкуренция. Нищо не е казано за M340i, но очакваме цена от около €55 000.

Моделите 320i, 318d, 320d и 330d също ще бъдат налични.средно около 6 л - 100 км. Дизеловият аналог ще има 190 к.с., с комбиниран разход от 4,5 л - 100 км.

Ако искате ефективен дизел с малко повече песъчинки, изберете 330d, който ще ви задоволи със своите 265 к.с. и среден разход на гориво от 5 л - 100 км.

Образ
Образ

През лятото на 2019 гамата ще бъде обогатена от plug-in хибридния модел Новото BMW 330e ще има чисто електрически пробег от 60 км с разход на гориво от 1,7 л. на 100 км. BMW 330e ще може да управлява 0-100 за 6 секунди (неофициални данни).

Като цяло, това ново BMW Серия 3 изглежда има желанието да погледне в бъдещето, тъй като е много различно от последното поколение, както се вижда от липсата на ръчна спирачка, виртуалния инструментален панел и почти липсата на скоростната кутия.ръчна. Това може да вбеси някои фенове на марката, но смятаме, че подобренията в други сектори компенсират това.

Нямаме търпение да го изпробваме, за да видим дали тези промени са успели да върнат престижа на BMW Серия 3, така че да можем да си върнем трона, който отдавна беше откраднат от него.

Популярна тема