BMW M2 CS Racing - ето какво може да направи

BMW M2 CS Racing - ето какво може да направи
BMW M2 CS Racing - ето какво може да направи
Anonim
Образ
Образ

BMW M2 CS Racing е сестра близначка на дългоочакваното BMW M2 CS купе. Състезателната версия на предстоящия M2 CS беше представена в края на миналата година и се доближава до пазарния си дебют с една стъпка по-близо до представянето му на пазара.

В продажба под името BMW M2 CS Racing, новият компактен автомобил, посветен на моторния спорт, ще има начална цена от € 95 000 евро. Както при предишните модели, BMW M235i Racing и BMW M240i Racing, ще бъде възможно да се използва в различни състезания по целия свят, в допълнение към класическите VLN Endurance Championship Nürburgring и TC America. Планира се версия с „разрешение B“, за да може да се състезава на Nordschleife.

Образ
Образ

Точно като „нормалния“M2 CS, BMW M2 CS Racing използва 3-литровия S55 twinturbo двигател и ще се предлага в различни количества мощност, за да отговаря по-добре на различните видове състезания. По-малко мощната версия ще има 280 к.с., докато по-мощната ще има 365.

Стойността на въртящия момент остава непроменена при 550 Nm, докато 7-степенната DCT скоростна кутия е актуализирана със специфични софтуерни промени за моторните спортове.

Образ
Образ

BMW M2 CS Racing разполага и с напълно регулируеми компоненти на окачването, по-мощни спирачки, предпазна клетка и други функции за безопасност на водача.

Директорът на BMW Group Motorsport Йенс Марквард каза по-рано тази година: „Състезателните BMW са пожънали постоянен успех в Северна Америка от 1970 г. насам и винаги са вълнували феновете. Това се отнася за нашите GT автомобили и за предшествениците на BMW M2 CS Racing, които помогнаха на екипите на клиенти на BMW да постигнат безброй победи през годините."

Образ
Образ

„От сезон 2021 нататък ние ще се стремим да добавим нова глава към нашата успешна история в северноамериканския моторен спорт с BMW M2 CS Racing.“Продължава Марквард.

Автомобилът ще се състезава в клас TC между по-нисък клас TCA и по-висок клас TCR. Неговите конкуренти в този клас включват Honda Civic Type R TC, Nissan 370Z и Hyundai Genesis Coupe.

Популярна тема