Хибридно-електрически автомобили: през 2020 г. те са l’ 8% от продажбите на BMW

Хибридно-електрически автомобили: през 2020 г. те са l’ 8% от продажбите на BMW
Хибридно-електрически автомобили: през 2020 г. те са l’ 8% от продажбите на BMW
Anonim
Образ
Образ

Електрическата офанзива на BMW продължава през тази определено непредсказуема 2020 г. Според прессъобщение, публикувано днес, 7,9% от колите, продадени от BMW Group през 2020 г., са или plug-in хибриди, или електрически автомобили. Данните за регистрацията на автомобили за първите пет месеца на тази година идват от IHS Markit и се отнасят само за леки автомобили. В Германия марката BMW е втората най-популярна марка за plug-in хибриди с пазарен дял от 12 процента. На първо място е Volkswagen - 17 процента, следван от Audi с 11 процента и Mercedes-Benz с 10 процента. Заедно 4-те големи германски автомобилни производители държат повече от половината от електрифицирания пазар в Германия. В Съединените щати, от друга страна, Plug-in хибридните автомобили, продавани от BMW, отговарят на 4,5%, докато средното за пазара обаче е по-високо (5,1%).

Ако вземем предвид цяла Европа, BMW е на върха на класацията, с 10% от общите продажби (наравно с Volkswagen), докато Tesla и Renault спират на 9%. В световен мащаб делът на BMW е 7 процента, също като VW, но изостава много от пазарния лидер Tesla - 22 процента.

Образ
Образ

Ако разгледаме отделните продукти, BMW i3 продължава да отбелязва добър брой продажби. BMW i3 все още печели 8% дял от компактните електрически автомобили, докато Renault Zoe (28%) и Volkswagen e-Golf (19%) са най-популярните избори.

Основните електрически пазари за BMW са както следва: Норвегия (85 процента), Обединеното кралство (12,4 процента), Германия (11,2 процента), САЩ (4,5 процента). На всички тези пазари, с изключение на Съединените щати, делът на продажбите на електрифицирани превозни средства през 2020 г. е по-висок от дела на продажбите на превозни средства с вътрешно горене.

Образ
Образ

До края на 2021 г. BMW цели да има повече от един милион електрифицирани превозни средства по улиците. До 2021 г. една четвърт от автомобилите, продавани от BMW Group в Европа, ще бъдат електрифицирани: този дял ще се увеличи до една трета до 2025 г. и до половината до 2030 г. BMW Group планира да разшири гамата си, за да достигне 25 електрифицирани модела до 2023 г., повече от половината от които няма да бъдат plug-in хибридни, а изцяло електрически.

Производството на изцяло електрическото BMW iX3 ще започне преди края на 2020 г., последвано от BMW i4 и BMW iNEXT през 2021 г.

Популярна тема