BMW i8: Ето колко продаде баварското хибридно купе

BMW i8: Ето колко продаде баварското хибридно купе
BMW i8: Ето колко продаде баварското хибридно купе
Anonim
Образ
Образ

Големият финал на BMW i8 се състоя миналата седмица с приключването на производството на последните 18 модела купе и роудстър. Следователно данните за производството и продажбите вече са окончателни. Общо 20 465 BMW i8 бяха пуснати на пазара.

Както се очакваше, BMW i8 Coupe е по-популярният модел от двата, тъй като BMW i8 Convertible беше представен сравнително наскоро и имаше по-висока каталожна цена. Общо 16 581 BMW i8 бяха произведени в Лайпциг преди края на производството на 11 юни и завършиха с Portimao Blue BMW i8. Производството на i8 Coupe започна през март 2014 г.

Образ
Образ

С 3884 продадени бройки към лятото на 2018 г. двуместният BMW i8 Roadster е значително по-ексклузивен от четириместното купе (или по-скоро 2 + 2 места).

Ако BMW i8 първоначално имаше 362 к.с., през лятото на 2018 г. беше направено малко увеличение на мощността, достигайки 374 к.с. От пускането си на пазара, BMW i8 Roadster винаги е имал максимална мощност от 374 к.с., получена чрез „настройка“на електрическия мотор. Рестайлингът на BMW i8 също увеличи пробега на автомобила в изцяло електрически режим с около 10 км.

Образ
Образ

Последните 18 бройки на BMW i8 бяха направени с отличителна боя, която никога преди не е била използвана за i8. Като се има предвид малкото необходимо количество боя, BMW предпочете да боядисва тези автомобили на ръка.

Всяка от тези последни 18 специални единици е сглобена следвайки най-специфичните искания на клиента, за да се създадат уникални парчета.

Популярна тема