Адаптивен круиз контрол - вече и на мотоциклети

Адаптивен круиз контрол - вече и на мотоциклети
Адаптивен круиз контрол - вече и на мотоциклети
Anonim
Образ
Образ

Автомобилите имат инсталирани системи като адаптивен круиз контрол от дълго време, но това не може да се каже за мотоциклетите. Не че е странно, от друга страна винаги има каросерия, която е изключително по-компактна от кола, в която трудно може да се намери място за монтиране на такава авангардна технология. От днес обаче BMW обяви, че бъдещите му мотоциклети ще включват много използвания (поне в автомобила) адаптивен круиз контрол, благодарение на сътрудничеството с партньора Bosch.

Новата система ще работи точно като на автомобил. Водачът ще избере скоростта и дистанцията, които желае да поддържа от превозното средство отпред, а адаптивният круиз контрол ще се погрижи за останалото, подобрявайки значително комфорта при по-дълги пътувания. Системата автоматично ще регулира скоростта на автомобила според поведението на автомобила пред мотоциклета.

Образ
Образ

Това разстояние може да се настрои на три нива. С бутон можете удобно да зададете както скоростта на движение, така и разстоянието до предишното превозно средство. Индивидуалните настройки се показват в TFT инструменталния панел.

Новият адаптивен круиз контрол на BMW Motorrad има две характерни настройки: комфортна или динамична. В зависимост от това кой от тях изберете, скоростта на ускорение и спиране ще се променя. Ако желаете, можете също да използвате този круиз контрол в класически режим, без спирачна помощ.

При завиване адаптивният круиз контрол ще се намеси автоматично, като намали скоростта на автомобила, ако е необходимо, за да поддържа удобен ъгъл на наклон. Очевидно по време на завой възможностите за спиране и ускорение са ограничени, за да не изненадате шофьора и да го накарате да загуби равновесие.

Новият ACC може да адаптира скоростта само ако има движещо се превозно средство пред превозното средство. Например, ако се окажете спрян на светофар, ще трябва да спрете сами.

Популярна тема